Anadilde Eğitim Talebi Ulusun Birliğini Tehdit Ediyor

Dil Bayramının 82. yıldönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)'nden gündeme dair önemli açıklamalar geldi.

Abone ol

Dil Bayramının 82. yıldönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)'nden gündeme dair önemli açıklamalar geldi. ADD Antalya Şubesi ülkede ve bölgede yaşanan son gelişmelerin, Türk ulusunu ve Cumhuriyeti parçalamanın eşiğine getirdiğine dikkat çekti. Anadilde eğitim talebi, yeni anayasa, açılım ve IŞİD tehditlerine değinerek yapılan açıklamada başta muhalefet partileri olmak üzere tüm kesimler uyarıldı, Türkiye'nin bütünlüğü için göreve çağrıldı.

Ulusun Temel Nitelikleri Yok Edilmeye Çalışılıyor

ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Kışlahan'da yaptığı açıklamada, yaşanan son gelişmelere dikkat çekerek, "Son zamanlarda millet, halk, anadil, anadilde eğitim hakkı gibi kavramlar tartışılmakta ve ulusumuzun temel nitelikleri yok edilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu. Anadilde eğitim talebi ile ilgili konuşan Daş, herkesin anasından babasından öğrendiği dili özgürce konuşması, radyosunu, televizyonunu açması, müziğini yapması gibi masumane olmadığını belirttiği talebin, gerici ve bölücü dayatmayla vatanın bütünlüğünü, ulusun birliğini tehdit ettiğini kaydetti.

Yeni Anayasaya Geçit Yok

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası yeni anayasa söyleminin iktidar tarafından yeniden dillendirildiğini, ancak kimseden tepki gelmediğini ifade eden Daş, başta muhalefet partisi olmak üzere tüm partilere seslendi, "Geçmişte bu bölünme Anayasasını el ele vererek yaptırmadık. Gelin tekrar yaptırmayalım, Sevr'i tekrar yırtalım" şeklinde konuştu.

ABD, Dünyanın En Büyük Teröristidir

Son günlerde ABD ve yerli işbirlikçilerinin, açılım adı altındaki parçalanma projesini hızlandırdığını söyleyen Daş, muhalefetin bu kötü gidişe destek oluyor görüntüsü verdiğini belirterek eleştirdi. IŞİD tehdidi bahane edilerek 'Amerikan koalisyonuna girilmeli', 'PKK' ya silah verilmeli' gibi açıklamaları aymazlıkla niteleyen Daş, "Unutulmamalıdır ki, dünyanın en büyük teröristi ABD'dir" dedi. Daş konuşmasında şunları kaydetti; "ABD’ye destek yerine dur demek hepimizin tarihsel bir görevidir. Buradan tüm kesimlere sesleniyoruz; ABD’nin koalisyonuna destek vermek demek Türkiye’nin bölünmesine destek vermek demektir. Başta siyasi partilerimiz olmak üzere tüm kurumlarımız Ortadoğu’da komşu ülkelerimizin toprak bütünlüğünü savunmalıdır. Işığımız olan 6 OK’un günümüze yansıması budur."

Türkçemizi, Türkülerimizi, Ülkemizi Çok Seviyoruz

Dil Bayramı'nın 82. yıldönümünde ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyarak, huzur içinde yaşamak arzusunda olduklarını belirten Daş, "Biz, hangi etnik kökenden gelirsek gelelim, hangi inanıştan olursak olalım, eşit yurttaşlar olarak, birlik ve bütünlük içinde ulusal egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı, bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ve ulusal dilimiz Türkçemizi, hangi yöreden olursa olsun türkülerimizi, ulusal devletimiz Türkiye’mizi çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

"Dilimiz Türkçe Önderimiz Atatürk", "Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye", "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganlarının yükseltildiği ADD'nin eylemine İşçi Partisi, CHP, Tabip Odası, Eğitim-İş, Tüm Yerel-Sen, Diş Hekimleri Odası, CKD, Vardiya Bizde Platformu da katılarak destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

İstanbullular dikkat! Çok kritik uyarı Yurt Yarın 1 milyon kişi su içmeyecek Yurt Akdeniz'de korkutan deprem! Yurt PKK esnafa saldırdı Yurt