Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Newsweek'e yazdı: Suriye'de çözüm için vade çoktan doldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerikan Newsweek dergisi için bir makale kaleme aldı. Çavuşoğlu, Suriye konusuyla ilgili yazdığı makalesinde ABD'yi terör örgütü PYD desteği konusunda uyardı, "Bu ciddi hatadan bir an önce dönülmeli" dedi

Abone ol

Amerikan Newsweek dergisinde Suriye konulu bir makale kaleme alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de çözüm için vadenin çoktan dolduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, makalesinde Suriye'deki krizin Türkiye'deki etkisine değindi.

Suriye'deki siyasi boşluğun teröristlerce doldurulduğuna değinen Çavuşoğlu bu durumun en fazla Türkiye için tehdit oluşturduğunu söyledi. Bu nokta da PYD'ye verilen silahları hatırlatarak ABD'yi uyardı.

"Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Teröre karşı savaş, bir terör örgütüne karşı diğer terör örgütünü destekleyerek kazanılamaz. ABD'nin bu ciddi hatadan bir an önce dönmesi gerekmektedir."

Türkiye'nin 3,4 milyon sığınmacı için 30 milyar dolar harcadığını belirten Dışişleri Bakanı, sığınmacıların sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalandıklarının da altını çizdi.

Makalede değinilen bir diğer mesele de Suriye'deki siyasi çözüm çabaları oldu. Astana sürecinin önemini belirterek, süreç sayesinde 2017'de Suriye'nin en sakin yıllarından biri olduğunu ifade etti.

Suriye'de barış ve istikrarın sağlanması için ise Uluslararası toplumun azmetmesi gerektiğini söyledi.

ulusal.com.tr

ABD'ye 'kuzey ordusu' uyarısı Gündem Kadıköy Belediyesi'nden Yeni Akit açıklaması Gündem Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) nedir, amaçları nelerdir Gündem AKP Sözcüsü Ünal: Büyük bir milli mutabakatın ilk adımı Gündem