Eğitimciler “iş bırakacağız“ dedi

Milli Eğitim Temel Kanununu değiştirmeye yönelik Torba Yasa’ ya eğitimcilerden tepki geldi. Yasanın eğitimi piyasalaştıracağını ve kadrolaşmanın önünü açacağını belirten eğitimciler, Tasarı Meclis Genel Kuruluna gelirse "iş bırakacağız" dedi.

Abone ol

Eğitim-İş 1-2 ve 3 nolu şubeleri Milli Eğitimde değişiklik öngören kanun tasarısını protesto etti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir yasadan doğacak sorunları anlattı.

"Yasa siyasi iktidarın eğitimde özelleşme, yerelleşme ve kadrolaşma hamlelerinin doruk noktasıdır. Devlet okullarında eğitiminin niteliği düşürülerek özel okullara özendiriliyor ve kamu kaynaklarıyla özel okullar destekleniyor. Bu eğitimi piyasalaştırmaktır."

Kanun tasarısının Meclis Genel Kuruluna gelmesi durumunda iş bırakacaklarını ifade eden Demir diğer eğitim sendikalarına da katılım çağrısı yaptı.

"Eğitim-iş olarak yasa teklifi genel kurula geldiği gün üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağız. Eğitim kolunda örgütlü sendikaları bu eyleme destek vermeye çağırıyoruz."

Haber-Kamera: YALÇIN ODABAŞI

ulusalkanal.com.tr

'AKP ve CHP eş dost partisi Gündem Meclis'in gündemi o yasa olacak Gündem Atatürk'ü Marmaris'e ABD bayraklı gemi ile getirdiler Gündem "Ayakkabı kutusu" dedi gözaltına alındı Gündem