Kabataş otobüs kazasında tek kusurlu şoförmüş!

İstanbul Kabataş'ta yaşanan İETT otobüsünün neden olduğu kazaya ilişkin iddianame tamamlandı. 10 kişinin yaralandığı kazada İETT şoförü için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi

Abone ol

İstanbul Kabataş'ta, 1 Ağustos'ta meydana gelen İETT otobüsün neden olduğu trafik kazasına ilişkin iddianame düzenlendi. Vapur iskelesinin hemen yanındaki otobüs duraklarına hızla girerek 10 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs şoförü Eyüp Er hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede yer alan bilirkişi raporunda, şoför Eyüp Er'in asli kusurlu olduğu belirtildi. Rapora göre, kazada bir başka kimseye ait kusur ve ihlal yok.

Kaza sonrası gözaltına alınan şoför 18 yıldır İETT'de otobüs kullandığını söylemiş, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. İETT şoförü, yeni model otomatik otobüsün frenlerinin tutmadığını, otobüsün kontrol dışı davrandığını savunmuştu.

Bir taksiyi sürükleyip vapur iskelesine çarpan İETT otobüsü 10 vatandaşın yaralanmasına neden oldu. Otobüsün altında kalan üniversite öğrencisi Kübra Dere de sağ bacağını kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

Serhan Bolluk'tan Can Dündar'a: Hasan Attila Uğur neden hedef! Gündem Gericiliğin hedefi: Atatürk! Gündem Polis ile Öcalan posteri tartışması Gündem Bakan Elvan açıkladı: Geri dönüş yok! Gündem