İstanbul için şok karar!

6 yıl içinde tam iki kez taşınan tarihi Kadıköy Salı Pazarı yeniden taşınıyor. Yerine ise "kentsel tasarım" adı altında yeni pazar alanı ve zeminaltı otopark yapılacak.

Abone ol

Kadıköy'ün tarihi kent alanlarında Salı Pazarı yine taşınıyor. 117 yıllık tarihi Pazar 6 yıl önce Kuşdili'nden Hasanpaşa'a taşındı. Şimdi geçici olarak Merdivenköy'de tezgahlar açılacak.

"Kentsel tasarım" projesi alanı yapılan Pazar yerine pazar yeri ve zeminaltı otopark yapılacak. İnşaat tamamlanana kadar da pazar en az 1 yıl geçici olarak Merdivenköy’e taşınacak. Hasanpaşa’daki pazar yeri için ise 13 Temmuz’da ihaleye çıkılacak.

Salı Pazarı’nın yeni büyüklüğü 32 bin 300 metrekare, otoparkının büyüklüğü ise 24 bin metrekare olacak. Hürriyet'in haberine göre yeni pazar yerinin etrafında 3 metre genişliğindeki bant bisiklet yolu ve koşu bandı olarak düzenlendi. Bu güzergâhın devamında yer alan İncirli Bostan Camisi’ne bitişik alan da parka ayrıldı. Parkta çocuk oyun alanı, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor. Kurbağalı Dere tarafından pazar alanına ulaşımın sağlanabilmesi için de 2 çelik köprü yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

Feci kaza: TIR otomobili biçti! Çok sayıda ölü var Yurt Tedavi gördüğü hastanede intihar etti Yurt Yabancı uyruklu gaspçılar tutuklandı Yurt Uyuşturucu ticareti yapan 4 kişi tutuklandı Yurt