CHP-AKP arasında seçim güvenliği zirvesi

CHP, Meclis dışındaki 8 siyasi partiden aldığı seçim güvenliği önerilerine ilişkin AKP ile görüştü. Ana muhalefet partisi, ittifak teklifine ilişkin 18 maddeli değişiklik önerisi sundu. AKP de CHP'nin teklifini haftaya Pazartesi'ye kadar MHP ile birlikte masaya yatıracağını açıkladı.

Abone ol

MHP CHP'nin randevu talebini reddetti. Ana muhalefet partisi sadece iktidar partisi ile görüşebildi.

CHP, seçim güvenliğine ilişkin Meclis dışındaki 8 partiden topladığı önerileri AKP'ye sundu.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in kendilerine ilettiği önerileri MHP ile masaya yatıracaklarını açıkladı.

CHP aynı öneriler için MHP ile de görüşmek istedi ancak randevu talebine olumlu yanıt alamadı.

CHP'nin raporunda, Meclis'te ele alınan ittifak teklifinin 1'inci maddesindeki seçmenin ikamet ettiği yerden başka seçim bölgesine kaydırılmasını öngören düzenlemenin iptali yer aldı.

Mühürsüz oyların geçerli olmasını içeren maddenin de ittifak teklifinden çıkartılmasını isteyen CHP, yüzde 10 seçim barajının sıfırlanmasına ilişkin düzenleme önerdi.

Yüzde bir oy alan partilere seçim yardımı yapılması gerektiğini de belirten CHP, Yüksek Seçim Kurulu kararlarının yargıya açık olması için mevzuat düzenlemesi talep etti.

Bu arada Meclis Anayasa Komisyonu'nda ele alınan 26 maddeli ittifak teklifinin 23 maddesi daha kabul edildi. Teklif haftaya Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı Gündem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü ve kutlamalarından renkli görüntüler Gündem 42 FETÖ sanığına daha ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi Gündem CHP Grup Başkanvekili Özkoç'tan 8 Mart mesajı Gündem