Erdoğan, Gülen'in iadesini istedi

Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini ümit ettiğini belirtti ve Amerika'ya, "En azından sınır dışı etmeliler" çağrısında bulundu. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasını da eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, seçimlerin ardından yabancı basına ilk röportajını PBS televizyonuna verdi. Amerika Başkanı Obama'ya hem sıcak mesajlar hem de istekler gönderdi.

Erdoğan, Amerika'dan Fethullah Gülen'in iade edilmesini istedi.

"Bunu örgüt olarak görüyorum" diyen Erdoğan, "Bizim model ortağımızdan beklentilerimiz var" ifadelerini kullandı. "Ne bekliyorsunuz" sorusuna ise "Bunları sınır dışı etmesini" yanıtını verdi.

"Ben Amerika’nın kendi güvenliğini tehdit eden birileri olursa ne yaparsam, stratejik ortağımız da bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir konuda onu yapmalı"

Erdoğan, "Amerika Gülen'i iade edecek midir" sorusuna ise "Ümit ediyorum. En azından sınır dışı etmeliler" şeklinde yanıt verdi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarını eleştiren Erdoğan, "Bir konuşma yaptı, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı orada. Herkese ders verdi" diye konuştu. Erdoğan, "Benim üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı. Bu konuşmanın altından da Sayın Başkan ömrü boyunca kurtulamayacak" dedi.

İsrail'in Mavi Marmara özrünün Obama'nın girişimiyle olduğunu hatırlatan Erdoğan, teşekkürlerini iletti.

"Tazminat konusunda bir anlaşmaya vardık. İnsani yardım götürme noktasında şu anda görüşmeler var. Normalleşmenin sonraki adımında büyükelçi ataması var"

Erdoğan "Ermeni konusunu ‘soykırım’ olarak tanımlamanız mümkün mü?" sorusuna ise "Mümkün değil. Çünkü soykırım olsaydı, bugün Türkiye’de yaşayan Ermeniler var" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

Oğul Topbaş belediyeye açılıyor! Gündem Gemicik Suriye'ye ne taşıyor? Gündem Bir kahreden haber de Manisa'dan Gündem Türk basketbolunun efsane isimi hayatını kaybetti Gündem