HDP'den operasyon açıklaması

PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlarla ilgili PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den açıklama geldi. Açıklamada "Erdoğan-AKP iktidarının, Kürt halkına yönelik mücadeleyi, IŞİD'le mücadelenin içine sokması asla kabul edilemez" denildi. Ayrıca, sorunların müzakere ile çözülmesi önerisi yapıldı.

Abone ol

HDP yazılı bir açıklama ile yürütülen operasyonlara tepki gösterdi. Açıklamada, "Türkiye sonu belirsiz bir sürece itildi" ifadeleri kullanıldı.

"AKP Hükümeti, devlet kurumları ve ordu, çözüm ve barış sürecini, çatışmasızlık adı altındaki fiili ateşkesi ne yazık ki sona erdiren adımları attı."

Açılamada "Konuşarak ve müzakere ile çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yoktur" denildi. HDP PKK'ya yönelik operasyonlara tepki gösterdi.

"Erdoğan-AKP iktidarının, Kürt halkına yönelik mücadeleyi, IŞİD’le mücadelenin içine sokması asla kabul edilemez."

HDP açıklamasında "Askeri saldırılar ve bombalamalar, siyasal gözaltı operasyonları ve baskılar bir an önce durdurulmalıdır" çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da polise silahlı saldırı! Yaralılar var Gündem PKK'nın Ankara sorumlusu yakalandı Gündem Başbakan Yardımcısı Arınç'tan terör olayları açıklaması Gündem Emniyet Müdürlüğü önünde bomba paniği Gündem