Çin ve AB'yi tehdit etti

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Çin Halk Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’ni ek gümrük vergisi ile tehdit etti. Trump, Amerikan ıstakozları üzerindeki gümrük vergisini azaltmamaları durumunda, Avrupa Birliği ve Çin'e daha fazla vergi uygulayabileceğini söyledi.

Abone ol

Trump bu kez Çin’i Amerikan ıstakozları üzerinden tehdit etti. Avrupa Birliği de tehdit radarına girdi, “Gümrük vergilerini azaltın, yoksa daha fazla vergi uygulayacağım” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Maine eyaletinde deniz ürünleri sektörü yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantıda Çin Halk Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’ne tehdit mesajları verildi.

Trump, “Çin Amerikan ıstakozlarına yönelik gümrük vergisini azaltmazsa, bu ülkeden gelen ürünlere yeni gümrük vergileri uygularız” dedi. Amerikan Başkanı, “Avrupa Birliği de ıstakoz vergilerini düşürmezse biz de durumu eşitleyecek şekilde, AB'den gelen arabalara gümrük vergisi uygularız” tehdidini savurdu.

Öte yandan ABD Ulaştırma Bakanlığı, Çin hava yolu şirketlerinin tarifeli ABD uçuşlarına sınırlı olarak izin vereceğini açıkladı.

ABD tarifeli uçuşları, Pekin yönetiminin ABD hava yolu şirketlerine uçuş izni vermemesi nedeniyle askıya alınmıştı. Dün Çin Sivil Havacılık İdaresi'nin, ABD hava yolu şirketlerinin haftada bir uçuş yapabilmesi izni verdi. Washington yönetimi de buna karşılık Çin hava yolu şirketlerinin ABD’ye haftalık 2 sefer düzenleme hakkı tanıdı.

ulusal.com.tr

Brezilya, Dünya Sağlık Örgütü'nden çıkabilir Dünya Pentagon askerleri geri çekiyor Dünya Libya Ordusu Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini kontrol altına aldı Dünya İran'da Kovid-19 kaynaklı can kaybı 8 bin 209'a yükseldi Dünya