Seyit Onbaşı, Asteğmen Kubilay gibi o da kahramanların arasında

Türk Tarihi’nde nice Kahramanlar Türk Bağımsızlığı için canlarını hiç düşünmeden feda etmişti. Tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmışlardı. O kahraman isimler arasına Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir de katıldı. Ulusal Kanal o kahramanın ailesini ziyaret etti.

Abone ol

Seyit Onbaşı, Asteğmen Kubilay ve daha nice kahramanlar… Biri Çanakkale’de, diğeri Menemen’de emperyalist ve gerici saldırılara geçit vermedi. Varlığını vatanı için siper etti.

O kahramanlar arasına bir isim daha katıldı. Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir.

Tarih 15 Temmuz. Türk Silahlı Kuvvetler içine sızmış emperyalistlerin oyuncağı bir grup çete akşam saatlerinde darbe girişimine kalktı. Ele geçirilmesi gereken en kritik birlik de Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı’ydı.

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı makamında yoktu. Darbecilerle birlikte hareket eden 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi bunu fırsat bilip, o makamı işgal etmeye kalktı. Başçavuş Ömer, komutanını aradı. “Makamınızı işgal edecekler” dedi. Tümgeneral Aksakallı ise Başçavuş Ömer’e, “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme, geliyorum” talimatı verdi.

Darbeciler kapıyı zorladı, Şehit Başçavuş direndi. Darbeciler makama girdi. Şehit Başçavuş Ömer, İçeri giren darbecilerin başındaki Tuğgeneral Terzi’yi alnından vurdu. O makamı teslim etmedi. Diğer darbeciler ise Başçavuş Ömer Halisdemir’i oracıkta şehit etti.

İşte o an, darbe girişiminin tersine döndüğü andı. Eğer ÖKK ele geçirilseydi, darbe başarılı olabilecekti. Ancak Başçavuş Halisdemir, darbecilere bu izni vermedi.

Ulusal Kanal, o kahramanın Niğde’nin Bor ilçesindeki Çukurkuyu Beldesi’nde yaşayan ailesini ziyaret etti. Ziyaret ettiğimizde aile, evlerinin ve kendilerinin görüntülerini almamızı istemedi. Biz de kameramızı bıraktık, ailenin acısını ve gururunu paylaştık.

“Oğlumla gurur duyuyorum” dedi baba Hasan Hüseyin Halisdemir ve ekledi: “Vurduğu komutanla beraber Afganistan’da çalışmışlar. Çocuğuma plan kuracaklarmış yavrum da planı çözmüş. Vatan için yetiştirdik vatana da verdik”.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek ve beraberinde gelen heyet de baba ile bir süre sohbet etti. Perinçek, baba Halisdemir’e “Ömer bizim evladımızdır, ne zaman ihtiyacınız olursa Vatan Partisi’nin kapıları size açıktır” dedi. Ömer’in kanının yerde kalmayacağını söyledi.

Vatan Partisi heyeti başsağlığının ardından kahramanın kabrini ziyaret etti. Saygı duruşunda bulundu, şehit için dualar okundu.

Kahraman şehidin ailesinin kimseden hiçbir beklentisi yok. Tek bir talepleri var. O da doğayı çok seven şehitlerinin adının verilecek bir ağaçlık alan oluşturulması.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Hatay'da teröre karşı imza masası açtı Gündem İncirlik Havva Üssü'ne elektrik verilmeye başlandı Gündem FETÖ'nün okulları kapatılıyor Gündem CHP Taksim Meydanı'nda "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingi yapacak Gündem