Salda Gölü eski görüntüsüne kavuşturuldu

Usulsüz kum alınan "Türkiye'nin Maldivleri" eski görüntüsüne kavuşturuldu. Burdur'da Salda Gölü'nün çevre düzenlemesini yapan yüklenici firma usulsüz çalışmasıyla alandan malzeme taşımıştı. Bilim insanlarının kontrolünde el işçiliğiyle yapılan hassas çalışmayla o malzeme eski yerine bırakıldı.

Abone ol

Usulsüz kum alınan "Türkiye'nin Maldivleri" eski görüntüsüne kavuşturuldu. Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla artık eski halinde...

Salda Gölü'nde çevre düzenlemesi çalışmasını yürüten yüklenici firma, iş makinesiyle alandan malzeme almış, kamyonla taşımıştı. Alanın eski haline getirilmesi için Çevre Bakanlığının talimatıyla başlatılan çalışma tamamlandı.

Bilim insanlarının nezaretinde iş makinesi sokulmayan alanda, çok sayıda işçiyle hassas bir çalışma yürütüldü. İşçilerin el arabasıyla taşıdığı malzeme, kürek ve tırmıklarla Beyaz Adalar bölgesindeki orijinal yerine yayıldı.

Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri de çalışmaların ardından bölgeyi kontrol etti. Kurul üyeleri, gölün başka bir alanına taşınan malzemenin eski yerine tekrar getirilmesini sağlayan jeoekolojik restorasyonu başarılı buldu.

Bilim insanları, alandan numuneler aldı. Yerine konulan malzemeye dışarıdan herhangi bir yabancı maddenin karıştırılıp karıştırılmadığının tespiti amaçlandı.

Çalışmayı koordine eden Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, o çalışma ile ilgili bilgi verdi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü laboratuvarında incelenecek numuneler ile bölgenin mineral yapısının da kayıt altına alınacağı bildirildi. Sonuçlarında kamuoyuyla paylaşacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

Doğru fide seçimi nasıl yapılır? Gündem Duygularını bıraktıkları mektuplarda dile getirdiler Gündem Sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi Gündem Bakan Kurum'dan 5 il için önemli açıklama Gündem