Bir tertip daha çöktü

İzmir Askeri Casusluk davasında 10 tahliye daha geldi. Bu tahliyelerle birlikte, 357 sanıklı davada hiç tutuklu kalmadı.

Abone ol

Askeri Casusluk, fuhuş ve gizli belge bulundurma iddialarıyla başlatılan, donanmanın zirvesine uzanan bir tertip daha çöktü!

357 sanıklı İzmir Askeri Casusluk davasında 10 tahliye kararı çıktı. Böylece davada hiç tutuklu kalmadı.

Balyoz Davasındaki tahliyelerin ardından gözler İzmir'deki davaya çevrilmişti. Savcının tutuklu tüm sanıklar için tahliye istediği davada mahkeme de olumlu karar verdi.

Uzun tutukluluk sürelerine ve AYM ile AİHM'in kararlarına dikkat çeken İzmir 5. Ağır Ceza mahkemesi heyeti, 10 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı verdi. 5’i sivil, 5’i asker olan tutukluların yakınları kararı salonda alkış tutarak ve gözyaşlarıyla karşıladı.

Kararda, bugüne kadar mahkemeye göndeirlen tutarsız bilirkişi raporlarına ilikin de önemli bir karar alındı. Heyet, üniversitelerden bilim adamlarından oluşturulacak bir heyetin verileri incelemesine hükmetti.

Karar tarihi bir karar olarak yorumlandı:

"Mahkeme heyeti tarihi bir karara imza attı. Ara karardaki maddelerden birinde, ilk kez TÜBİTAK’ın bilimsel veri inceleme geleneğini bozup üniversitelerden bilim adamlarından oluşturulacak bir heyetin verileri incelemesi görüşünü belirtti. Bu bakımdan da tarihi bir karardır."

Bu tahliye kararının ardından, gözler Anayasa Mahkemesi'nin vereceği İstanbul'daki Casusluk davası kararına çevrildi.

ulusalkanal.com.tr

F-Tipi polislerin kaç yıl hapsi isteniyor? Gündem ''Açılım'' yasa tasarısı kabul edildi Gündem Ramazan şenlendirdi Gündem Erdoğan'dan Cemaat'e mesaj Gündem