TÜİK seyahat verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu yurt içi turizm verilerini açıkladı. Buna göre Nisan ve Haziran ayları arasında 15 milyon 47 bin kişi seyahate çıktı. Bu dönemde seyahat için yapılan harcamalar ise 7 milyar 370 milyon 645 bin TL'yi buldu.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu hanehalkı yurt içi turizm verilerini açıkladı.

Buna göre Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yurt içinde ikamet eden 15 milyon 47 bin kişi seyahate çıktı. Ülke içinde yapılan toplam seyahat sayısı geçen yıla göre yüzde 6,1 arttı.

Seyahate çıkanlar 111 milyon 118 bin geceleme yaptı. Seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 392 TL oldu.

Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları da arttı. Seyahate çıkanlar 3 aylık dönemde toplam 7 milyar 370 milyon 645 bin TL harcadı.

"Yakınları ziyaret etmek" seyahat sebeplerinde birinci sırada yer aldı. Seyahatlerin yarıdan fazlası akrabalarını ziyaret etmek amacıyla yapıldı.

Seyahate çıkış sebeplerinde ikinci sırada yüzde 25,8 ile “gezi, eğlence, tatil”, üçüncü sırada ise yüzde 4,2 ile “sağlık” yer aldı.

Seyahate çıkanlar en çok arkadaş ve akraba evinde kaldı.

Konaklama türlerine göre geceleme sayısında ikinci sırada kişilerin kendi evi yer alırken, otel üçüncü sırada yer aldı.

ulusal.com.tr

Diyarbakır'da 19 köy ve 54 mezrada operasyon Yurt Antalya merkezli FETÖ operasyonu: 10 gözaltı Yurt Manisa’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu Yurt İzmir'de proje kapsamında 461 bin fidan dikildi Yurt