Kadın mücadelesinin önderleri konuştu: ''Terör ezildikçe kadınlar özgürleşiyor''

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve Eski ANAP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gürkan, Ulusal Kanal'da Şule Perinçek'in sunduğu Yeni Ufuklar programında HDP'nin kapatılması için çağrı yaptı. Programda Vatan Partisi'ne katılma tercihini de anlatan Gürkan, parti tüzüğünde öne çıkan vurgunun ''vatan'' olmasının en büyük etken olduğunu belirtti. Gürkan, Türkiye'de kadınların üretim hayatında daha fazla yer alması gerektiğini söyleyerek, ''artık çocuklar bisküvi paralarını annelerinden isteyebilsin'' dedi.

Abone ol

Ulusal Kanal'da Şule Perinçek'in sunduğu Yeni Ufuklar programının bu haftaki konukları, Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi'ne katılan Eski ANAP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Gürkan'dı.

Türkiye'deki kadın mücadelesinin önemli isimlerinin konuk olduğu programda kadınların toplumsal yaşamdaki yerinden terörle mücadeleye kadar pek çok konu konuşuldu.

''BENİM İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY VATAN''

Programda Anavatan Partisi'nden Vatan Partisi'ne geçiş sürecini anlatan Gürkan, Vatan Partisi'nde gördüğü en önemli şeyin ''vatan'' vurgusunu olduğunu söyledi. Gürkan, ''ANAP benim çocukluğumun partisiydi. Orada olmak benim için çok keyifliydi. Doğu Perinçek'i biliyordum ama incelememiştim. Benim için en önemli unsur tüzüktür. Vatan Partisi tüzüğünü 2,5 ay inceledim ve hatim ettim. Tüzükte çok güzel bulgularla karşılaştım. En önemli şeyin 'vatan' olmasından da etkilendim'' ifadelerini kullandı.

Siyasetle uğraşmasının yanı sıra sporcu yanının da olduğunu belirten Gürkan, ''9 yaşımdan 34 yaşıma kadar atletizmle uğraştım. Heptatlon denilen yedi branşlı sporu yaptım. Küçük kızım dünyaya gelince bıraktım. Şimdi sadece serbest çalışıyorum, inşaat alanında kendi işimi yapıyorum'' dedi.

''ANAYASAYA GÖRE HDP KAPATILMALI''

Hali hazırda Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanlığı görevini 2019 Haziran'dan beri yürüten Meltem Ayvalı, bu sürede yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Ayvalı, ''Öncü Kadın olarak Diyarbakır Annelerinin yanında olduk, İstanbul Sözleşmesi tartışmalarında önemli merkez olduk, kadın üniversitelerine karşı mücadeleye önderlik ettik, üreten ve emekçi kadınlarla bir araya geldik. Pandemiye rağmen çalışmaya devam ediyoruz'' dedi.

Ayvalı, Vatan Partisi'nin HDP'nin kapatılması için yargıya 4 kez başvurduğunu, Anayasa'ya göre kapatılması gerektiğini vurguladı. Ayvalı, HDP'nin dosyasındaki suçları da şu şekilde açıkladı:

''HDP'nin kapatılması için 4 kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduk. Biz hukukun gereği olarak bunu yaptık. Anayasanın 68. maddesine göre siyasi partiler devletin bağımsızlığına ve ülkenin milletiyle bölünmesine karşı faaliyette bulunamazlar.

69. maddeye göre de bu faaliyetlerin odağı olan partiler de kapatılır diyor. Eğer teker teker şahıslar değil bütün parti, üyeleriyle, genel başkanıyla bu faaliyetlerin içindeyse kapatılır. HDP 2015'te özerklik bildirisi yayınladı. Bu bir 'bölünme' ilanıdır. Selahattin Demirtaş, 'Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz' açıklaması yaptı. Bizzat terörist cenazesine giden milletvekilleri var. Üyelerinin 3'te 1'i terör örgütü üyesi olmaktan yargılandı. Yani HDP'nin dosyası kabarık.''

''NAMLULARINI TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE ÇEVİREN HDP KAPATILMALI''

HDP'nin kapatılması konusunda düşüncelerini dile Ayşe Gürkan, bir anne olarak çocukları kaçıran bir partinin kapatılması gerektiğini söyledi. Gürkan, ''Ben bir anneyim. Cumhuriyet gençlerimize emanet. Ama PKK, HDP aracılığıyla gençlerimizi zorla dağa kaçırıp terörist yapıyor. Cumhuriyet'e karşı namlularını çeviren HDP'nin kapatılması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Şule Perinçek'in ''Diyarbakır Belediye Başkanı olsanız ne yapardınız?'' sorusuna Gürkan, kadınların iş hayatına daha fazla dahil olmasını sağlardım yanıtını vererek, ''Öncelikle buradaki vatandaşlarımız kardeşlerimiz PKK'lı değil. HDP ile onları ayırmak lazım. Diyarbakır'ın güzelliğini hep duyarım. Diyarbakır için Doğu'nun İstanbul'u derler. Şehirleşmeyi geliştiririm, sonra kadınlarımız için iş istihdamı açarım, iş insanlarımızı burada iş kurmaları için teşvik ederim. Kadınlar çalışsın isterdim'' ifadelerini kullandı.

''KADINLAR ÜRETİM İSTİYOR, HDP İSE DEVLET DÜŞMANLIĞI''

Meltem Ayvalı, HDP'nin sözde insan hakları mücadelesiyle kadınları savunmadığı, aksine terör örgütü temizlendikçe kadınların toplumsal yaşamda daha fazla yer aldığını ifade etti. Ayvalı, ''HDP'nin sözde kadın hakları mücadelesini öncelikle kendime haksızlık olarak görüyorum. HDP için kadın dayanışması palavra; paravan söylem olarak kullanıyorlar. Kayyumlara karşı ayağa kalktılar. Kayyumlar kadın düşmanı dediler. Sözde eşbaşkanlık sistemindeki kadınların iradesine de darbe vuruyorsunuz dediler. Bölge insanı dahil kimseden destek alamadılar. Kayyumlar sayesinde belediye kaynakları terör örgütüne değil halka gidiyor. Asıl şimdi kadınlar için faaliyetler yapılıyor. Terörün ezilmesi hepimiz için, Doğu'daki yurttaşlarımız için bir mutluluk kaynağı'' dedi.

Kadınların üretime katılmak istediğini, bu taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini dile getiren Ayvalı, ''Geçtiğimiz günlerde Van'a gittik. Oradaki kadınları gördük. Elimizden tutulsun, biz yapabileceklerimizin farkındayız, neden çalışmayalım diyorlar. Çok basit ve haklı talepler. Her yerde böyle bir kadın hareketi yükseliyor. HDP onlara ne veriyor? Erkek düşmanlığı, devlet düşmanlığı, yargıya güvensizlik. HDP'nin kadınlara verebileceği hiçbir şey yok'' diyerek HDP'nin artık Doğu'da yaşayan vatandaşlar üzerinde bir etkisi olmadığı belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Gündem Yurtta kar yağışı etkili oldu Gündem C vitamini deposu olan mandalina bağışıklığı güçlendiriyor Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ''Bangladeş Türkiye'nin girişiminin en önemli noktalarından biri olacak'' Gündem