Yunanistan Akdeniz'de müttefik arıyor

Yunanistan Doğu Akdeniz diplomasisini hızlandırdı. Fransa ve İsrail'den sonra yeni durak Mısır oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Mısırlı Mevkidaşı ile bir araya geldi. "Münhasır Ekonomik Bölge" görüşmelerine yeniden başladık" dedi. Hedefinde ise Türkiye vardı. Hem Mısır hem de Yunan basınına, Türkiye karşıtı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Önce Fransa ve İsrail, ardından Mısır... Libya'daki gelişmeler ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hameleleri, Yunanistan'ı yoğun bir diplomasi trafiğine zorladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahire'de resmi temaslarda bulundu. Hem Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile hem de Mısırlı mevkidaşı Semih Şükrü ile bir araya geldi.

Gündem Libya ve Doğu Akdeniz'di. Dendias görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye'nin provokasyonlarını konuştuk" dedi.

Yunan Bakan, Yunanistan ve Mısır arasında, münhasır ekonomik bölge anlaşması yapılması konusundaki görüşmelere yeniden başlandığını duyurdu.

Nikos Dendias ziyareti sırasında Mısır basınına da konuştu. El Ahram'a yaptığı açıklamada, Türkiye'yi hedef aldı.

Mısır'daki temasların tamamlanması ile, Dendias, Yunan basınına da konuştu. Hedef yine Türkiye oldu. Yunanistan ve İtalya'nın 9 Haziran 2020 günü Atina'da imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmasına dikkat çekti.

Dendias, Yunanistan ve İtalya arasındaki anlaşmanın, Türkiye'nin uluslararası meşruiyete geçmesi sağlayacak bir kapı olabileceğini öne sürdü.

Yunanistan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki gücü karşısında diplomatik destek arayışında. 9 Haziran'da İtalya ile Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması imzalandı. Ardından, Paris ve Tel Aviv' üst düzey heyetler gönderildi. Son durak ise Mısır oldu.

ulusal.com.tr

Özgürlük gününde Floyd eylemleri Dünya ABD'den BAE'ye Suriye tehdidi Dünya Dünyanın Kovid-19 ile mücadelesinde son durum Dünya DSÖ’den 2. dalga uyarısı Dünya