Doğu Perinçek'ten Erdoğan'a 5 maddelik Tahran önerisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yarın İran'ın başkenti Tahran’da Astana’nın devamı olarak toplanacak liderler zirvesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a öneriler sundu. Perinçek, 5 maddede özetlediği Türkiye siyasetlerinin, Tahran'daki masada gündeme getirilmesi çağrısı yaptı.

Abone ol

Tahran'da yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katılacağı kritik bir üçlü zirve düzenlenecek. Zirvenin ana gündemini Suriye'de siyasi geçiş ve İdlib operasyonu oluşturuyor.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek bu kritik zirveye ilişkin Türkiye'nin izlemesi gerektiği siyasetleri 5 maddede sıraladı ve ''Bizim Vatan Partisi olarak, Tahran Doruğuna katılan Sayın Cumhurbaşkanının dikkatine sunduğumuz öneriler şunlardır" notuyla kamuoyuyla paylaştı.

İşte Perinçek'in 5 maddelik Tahran Zirvesi önerileri:

1. Astana Üçlüsü, Suriye’nin toprak bütünlüğünün en etkin, en hızlı, mümkün olduğu kadar derin yaralara yol açmayacak yöntemlerle sağlanması için Suriye Hükümeti ve Ordusu ile her alanda kararlı bir işbirliği uygulamalıdır.

2.PKK/PYD/YPG’nin teslim olması konusunda uygulamaya yönelik kararlı bir çözüm hayata geçirilmelidir.

3.Göçün önlenmesi amacıyla, Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerinin teslim olması ve Silahlı Muhalefetin de silahlarını bırakması için çok yönlü çalışma yürütülmelidir.

4.Suriye Hükümeti ve Ordusunun, af dahil geçmiş dönemin yaralarını saracak uygulamalara girişmesi için sonuç alıcı çalışmalar yürütülmelidir.

5.ABD ve İsrail’in Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyindeki askerî varlığını, üslerini ve dayanaklarını temizlemek için, kısa, orta ve uzun süreli bir planda anlaşılmalıdır.

12 gözlem noktasında personel ve zırhlı araç takviyesi yapıldı Gündem Moldova'da 6 FETÖ'cü böyle paketlendi Gündem Ankara'da simide zam Gündem Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için yürüyor Gündem