Ukrayna'da son durum

Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi. Donetsk'te bir hava topu çok sayıda yolcunun bulunduğu otobüs durağına isabet etti. İlk belirlemelere göre, 13 kişi hayatını kaybetti. Almanya, Rusya, Ukrayna ve Fransa dışişleri bakanları Ukrayna krizine çözüm bulmak için Berlin'de bir araya geldi.

Abone ol

Ukrayna'nın Donetsk kentinde ateşlenen bir top mermisi, durakta otobüs bekleyen sivilleri vurdu.

Saldırı halkın işe gittiği saatlerde yaşandı. Tam olarak nereden ateşlendiği tespit edilemeyen havan topu mermisi banliyo semti Bosse'deki otobüs durağına isabet etti. İlk belirlemelere göre, 13 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Donetskliler, saldırıyı ilgili Ukrayna Ordusu'nun gerçekleştirdiğini söylerken, Kiev yönetimi, bölgede askeri birliklerinin olmadığını savundu.

Ukrayna krizine çözüm bulmak için yoğun bir diplomasi trafiği başlatıldı. Almanya, Rusya, Ukrayna ve Fransa dışişleri bakanları Berlin’de bir araya geldi. Toplantıda, somut ilerlemeler sağlandığı belirtildi.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunduğu Ukrayna tasarısı ise Amerika'nın vetosuna takıldı. Amerika'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Samantha Power, önerinin Rusya'nın işgal planı olduğunu söyledi. Tasarı Ukrayna'da ateşkes ilanı ve tarafların ağır silahlarını çekmelerini öngörüyordu.

ulusalkanal.com.tr

Cezası onandı! Dünya Suriye, AKP'yi şikayet etti Dünya Lübnan'dan önemli iddia! Dünya 4 bin kişi işten çıkarılacak Dünya