KKTC'de seçim var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yarın yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandığa gidecek. Seçimde 7 aday yarışacak. Yeni seçilecek olan Cumhurbaşkanı 5 yıl boyunca görev yapacak.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı yarın seçime gidiyor. KKTC, tarihindeki 7'inci cumhurbaşkanını seçecek.

176 bin 916 seçmen, ülke genelinde kurulacak 693 şeffaf sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemi saat 08.00'de başlayacak, akşam saat 18.00'de sona erecek.

Seçimlerde beşi bağımsız olmak üzere yedi aday yarışacak. Adaylar arasında mevcut cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Sosyalist Partisi'nden Mustafa Onurer ve Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden Sibel Siber de bulunuyor.

Kudret Özersay, Mustafa Ulaş, Mustafa Akıncı ve Arif Salih Kırdağ ise cumhurbaşkanlğı seçimlerine bağımsız aday olarak giriyor.

Adayların cumhurbaşkanı olabilmesi için oyların yüzde 50’sinden bir fazlasını alması gerekiyor. Eğer hiçbir aday bu oyu alamazsa seçim ikinci tura kalacak. Ve 26 Nisan pazar günü en çok oyu alan iki aday arasında seçim yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Akıllı telefon kavgası kanlı bitti Dünya PKK ile KDP birbirine girdi Dünya Afganistan kana bulandı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya İnanılmaz kaza! 70 araç birbirine girdi Dünya