Aslan kendini yaktı

Süper Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray’a gönül veren her taraftar takımdan galibiyet bekliyordu. Çünkü, rakibi Kayserispor ligde sondan ikinci sırada bulunuyor ve Galatasaray kendi evinde oynuyordu.

Abone ol

GALATASARAY’DA YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

Süper Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray’a gönül veren her taraftar takımdan galibiyet bekliyordu. Çünkü, rakibi Kayserispor ligde sondan ikinci sırada bulunuyor ve Galatasaray kendi evinde oynuyordu. Üstelik lider Beşiktaş ve 2. Başakşehirspor haftayı mağlubiyet ile kapatmıştı. Sarı-kırmızılıların bu hafta alacağı bir galibiyet 39 puandaki Galatasaray’ı ikinciliğe ortak edecek ve lider Beşiktaş ile de puan farkını 2’ye indirecekti. Ancak futbolun dilek ve temennilerle değil takım olarak oynandığı gerçeği bu tabloyu alt üst etti. Galatasaray’ı kendi evinde 2-1 mağlup eden Sergen Yalçın yönetimindeki Kayserispor’u tebrik etmeden de geçmeyelim. Önce Fenerbahçe’yi 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Anadolu temsilcisi , bu hafta da Galatasaray’ı kendi evinde yenmeyi başardı. Bu galibiyetler tesadüf ile açıklanamaz. İyi bir hava yakalayan Kayserispor, umarız bu tempoyla da devam eder.

CİMBOM, SNEİJDER’İ ÇOK ARADI

Galatasaray taraftarı bu hafta galibiyet bekliyordu demiştik ya, tribüne gelen izleyiciler bu beklentiyi maç başından itibaren gösterdi. Sneijder ve Selçuk’un yokluğunda Riekerink, bu ikilinin yerine sahaya Rodriguez ve Tolga Ciğerci’yi sürdü. Maç heyecanlı başladı. Atak yapmaya çalışan ev sahibi takım maçın başından sonuna kadar neredeyse her an Sneijder’i aradı. Çünkü, takım ne ileride top tutabiliyor ne de Hollandalı yıldızın yaptığı gibi güzel bir oyun kurabiliyordu. İlk yarıda sürekli orta sahada pas yapan Galatasaray genellikle de topu kanatlara attı. Kanatlardan atılan her ortayı da Kayserispor kalecisi yakaladı. Sadece 2 kez rakip kaleye gidebilen ev sahibi, bu fırsatları da değerlendiremedi. Konuk takım Kayserispor ise kontra ataklarla karşı kaleye ilerlemek istedi. İlk ciddi atağını da 29. dakikada yakaladı. Ceza sahasındaki pozisyonda topu kornere atan Galatasaray savunması köşe vuruşu öncesi gerekli dizilimi de sağlayamadı. Bu dağınıklığı affetmeyen ise Kayserisporlu Mabiala oldu. Kornerden gelen topa iyi yükselen Mabiala, 29 dakikada topu ağlara gönderdi. Bu Galatasaray’ı gol için ateşlese de ilk yarıda rakip kalede tehlike bile yaratamadı. 4 dakika uzayan ilk yarıda, 45 artı 4’te konuk takımın defans oyuncusu Levent Gülen, ilk golün benzerini atarak takımını 2-0 öne geçirdi.

İKİ DEĞİŞİKLİK OLDU ANCAK GALİBİYET GELMEDİ

İkinci yarı Galatasaray’ın hocası Riekerink , sahaya Rodrıgues’in yerine Sinan Gümüş’ü, Yasin Öztekin’in yerineyse Eren Derdiyok’u sürdü. Takım futbol için hevesli görünse de istediği gol fırsatını bir türlü yakalayamadı. Galatasaray’da adresini bulmayan paslar ve rakibe kaptırılan toplar hem futbolcuların hem de taraftarın moralini bozdu. Sabrı taşan tribünler, yönetim istifa sloganları atmaya başladı. Dakikalar ilerledikçe tribündeki ” istifa” sesleri daha da arttı. 80. dakikaya gelindiğindeyse istifaya çağrılan isim Galatasaray Başkanı Dursun Özbek oldu. 85’te oyuna giren Josue ev sahibi takımın ileride top tutma ve etkili pas verme işini biraz olsun çözdü. 89. dakikada Galatasaray’ı hırslandıran gol geldi. Eren Derdiyok’un golüyle farkı 1’e indiren ev sahibi ikinci golü de buldu ancak gol geçerli sayılmadı.

MAÇTAN GERİYE KALANLAR

20. haftayı evinde mağlup kapatan Sarı-kırmızılılar 39 puanla 3. sıradaki yerini korudu. Deplasmandan 3 puan çıkaran Kayserispor ise puanını 19’a çıkararak 15. sıraya yükseldi. Galatasaray taraftarının moralini alt üst eden bu karşılaşmadan ise akıllarda bütün tribünlerin hep birlikte attığı “yönetim istifa” sloganıyla, takımın saç baş yolduran etkisiz ve silik futbolu kaldı. Bu sonuçla 20. haftayı yakan Galatasaray umarız bundan sonraki haftaları güzel geçirir de iddialı olduğunu söylediği şampiyonluğu da yakmaz…

Deniz Adalı

ulusalkanal.com.tr

Atletico 3 puanı son 5 dakikada aldı Spor Antalyaspor başkanı ve yöneticilerine saldırı Spor Şanlıurfa'da amatör maçta gerginlik Spor Galatasaray 11'inde sürpriz isim! Spor