Kılıçdaroğlu: Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne destek verebiliriz

CHP, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'ne, olası bir baskın seçimde Meclis'te grup kurması için destek verecek. Hedef, dış politikada batı eksenli, ekonomide liberal bir politika izleyen iki partinin de seçimin dışında kalmamasını sağlamak. Davutoğlu ve Babacan liderliğindeki partilerin Millet İttifakı'na dahil olabileceği de belirtiliyor.

Abone ol

CHP'den DEVA ve Gelecek partilerine “grup kurma” desteği geldi.

Vekil transferi, son olarak 24 Haziran 2018’deki seçimden önce gündeme gelmişti. İyi Parti’nin Meclis’te 5 vekili bulunuyordu. Siyasal partilerin seçime katılabilmesi için Meclis’te grubunun bulunması gerekiyor. CHP, bu kapsamda İyi Parti’ye destek vererek 15 vekilini İyi Parti’ye geçirdi. Böylece İyi Parti seçimlere katılmaya hak kazandı.

CHP liderinden bu kez Deva Partisi ve Gelecek Partisi’ne yeşil ışık geldi. Kılıçdaroğlu, İyi Parti gibi söz konusu partilere de olası bir baskın seçim öncesi grup kurmaları için destek verebileceklerini söyledi. İddiayı Yeniçağ gazetesi’nden Orhan Uğuroğlu yazdı.

Kılıçdaroğlu, ayrıca Meclis’te her partinin temsil edilmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun “Seçim barajının kaldırılmasını bu yüzden istiyoruz” dediği de belirtildi.

İddiayı CHP Sözcüsü Faik Öztırak da doğruladı. CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapan Öztırak, " her türlü yardımda bulunuruz." vurgusu yaptı.

Öte yandan Yeniçağ yazarı Uğuroğlu, Gelecek ve DEVA partilerinin Millet İttifakı'na katılacağını da iddia etti.

ulusal.com.tr

15 ildeki sokağa çıkma kısıtlaması başladı Gündem Özel Harekat polisleri sanal operasyonda Gündem 15-20 yaş arası 42 gün sonra sokakta Gündem 19 Mayıs saat 21.00'de balkonlara Gündem