Sofraların asırlık lezzeti: Kurutulmuş et

Konya'nın yüksek rakımlı ilçesi Taşkent'te, atalardan miras yöresel lezzet kurutulmuş et, sofraların baş tacı olmayı sürdürüyor. Yüzyıllardır aynı yöntemle kurutulan etler, genellikle pişen her yemeğe katılıyor ve farklı bir aroma veriyor.

Abone ol

Kemikli etler önce tuzda bekletiliyor. Ardından da değnek ve iplerle balkonlara asılıyor. Atalardan miras yöreselkurutulmuş et, sofraların baş tacı olmayı sürdürüyor.

Toros Dağları'nın eteklerinde yer alan Konya'nın Taşkent ilçesinde, et kurutma geleneği asırlardır sürdürülüyor. Kurutulmuş et, kış aylarında da sevilerek tüketiliyor.

Yüzyıllardır aynı yöntemle kurutulan etler, genellikle pişen her yemeğe katılıyor. O yemeğe de farklı bir aroma veriyor. Yöre halkı ata mirası bu geleneği sürdürmekte kararlı...

Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı Yurt Çanakkale'de 25 bin çipura ve levrek yetiştirildi Yurt Marmara Denizi'nde bereket beklentisi Yurt Adıyaman'da 83 ev karantinaya alındı Yurt