İmzayı attı, sistemi açıkladı

Abone ol

Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Advocaat, "Fenerbahçe ailesinin bir üyesi olmak mutluluk verici" dedi.

Ülker Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde 1 yıllık sözleşme imzalayan Advocaat, "Gerçekten harika duygular içindeyim. Fenerbahçe ailesinin bir üyesi olmak mutluluk verici. Başkanımıza, kardeşine, yönetim kuruluna ve Hasan Çetinkaya'ya teşekkür ediyorum. Burada olmak benim için bir gurur. Ben daha önce de buraya gelmiştim. Fenerbahçe'nin yanı sıra Beşiktaş'ı ve Galatasaray'ı da biliyorum. Yeni bir heyecan yakalamak, yeni bir hedef için yola çıkmak benim üzerimde bu düşünceyi hissettirdi. Şu anda da burada olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

Takımın mücadele edeceği dizilişle ilgili bir soruya da Hollandalı teknik adam, "Bir kez takımla idmana çıkma fırsatı buldum. Fenerbahçe son yıllarda ligi birinci ya da ikinci sırada bitirmiş. Demek ki iyi bir kadrosu var. Başarılı olmamız için Galatasaray ve Beşiktaş karşısında fark yaratmamız gerek, bu şansın da yüksek olduğunu düşünüyorum. 4-3-3 çalışmayı seviyorum, ama bu durum oyunculara bağlı. Oyuncuların çoğunu tanıyorum. Bir süre sonra 4-4-2 daha iyi olduğunu düşünürsek, o sisteme geçeriz. Bu, oyuncularda bitiyor. Bizim için en önemli nokta maç içinde inisiyatif alabilmemiz. Atak oynayabileceğimiz bir kadro mevcut. Herkes çalışmak, savaşmak, mücadele etmek zorunda. Bunları başarırsak ve bireysel yetenekler de birleşirse başarılı oluruz" yanıtını verdi.

"BELKİ BİR TRANSFER OLABİLİR, AMA ÇOK DA İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Transfer konusuna da değinen Dick Advocaat, şunları söyledi:

"Sadece Van Persie değil takımla ilgili bir mesele. Burada önemli olan bireyler değildir. Daha 1,5 gün oldu. Transfer için yönetimle iletişim halindeyiz. İmkanları görüşüyoruz. Belki bir transfer olabilir, ama çok da ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum."

"YARIN KESİNLİKLE 4-3-3 OYNAYACAĞIZ"

Grasshopper ile yarın oynayacakları maçta 4-3-3 dizilişinde sahaya çıkacaklarını vurgulayan Hollandalı teknik adam, şöyle konuştu:

"Yarın biz kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bir antrenmana çıkma fırsatı buldum henüz. Risk almayacağız tabii ki. Ancak oyuncular, benim sistemimi oynamaya alışık futbolcular. Bir yerden başlamamız gerekiyor."

Bu arada Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat, Sarı-lacivertli kulübün idari menajeri Hasan Çetinkaya eşliğinde Ülker Stadı'nı gezdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat: "Yeni geldik ama Avrupa Ligi'nde olamazsak bizim için bunun hiçbir bahanesi olmaz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Grasshopper takımını eleyerek gruplara kalmak istediklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda yarın İsviçre'nin Grasshopper takımı ile yapacakları maç öncesi Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Advocaat, taraftarın desteğine ihtiyacı olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yarın umarım taraftarlarımız maça gelir. Taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Oyuncularla görüştüm, herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Yapmamız gereken basit, iki maç sonunda UEFA Avrupa Ligi'nde olmak. Yeni geldik ama Avrupa Ligi'nde olamazsak bizim için bunun hiçbir bahanesi olmaz. Benim için önemli maç, hemen önümüzdeki maçtır. Önce önümüzdeki maçı geçmeliyiz. Rakibimizle ilgili analizler bana sunuldu. Yarın da takımla iki toplantıya yapacağız. Daha çok takımımın nasıl oynadığına odaklanmayı seven biriyim."

Teknik direktör Advocaat, takıma hücum futbolu oynatmak istediğini ifade ederek, "Bireysel faktörler önemlidir ama iyi bir organizasyona ihtiyaç vardır. Hücum futbolu oynamak istiyoruz. İlk düşüncemiz top bizde iken gol atmak ve oyunun nasıl oynanacağı kararını bizim vermemiz. Bireysel yeteneklerin üstüne de katarsak neden daha iyi olmayalım. Bu sezon önemli bir sezon, bunu bilmeliyiz. Robin van Persie bu takımın çok önemli bir parçası. Prensipte bireysel oyuncu üzerine konuşmak tarzım değil. Sisteme en iyi şekilde yanıt verecek oyuncular, sahada olacaklar. İsimler burada en önemli nokta değil. Ama van Persie'nin takımda olmasından dolayı mutluyum" diye konuştu.

Grasshopper karşısında Fenerbahçe'nin favori olduğunu ifade eden Hollandalı teknik adam, "Oyuncularım oynamak mı istiyor, kulübede mi olmak istiyor, tribünde mi oturmak istiyor, bunu göstermeliler. Bu takımın hocasıysam, takımımı favori görmeliyim. Bana göre favori biziz. Önümüzde 4 önemli maç var. Bunun sonrasında takım hakkında daha iyi fikir sahibi olacağım. Yaşlı olursunuz veya genç olursunuz, burada önemli olan konu iyi misiniz. En önemlisi başarılı olmak. Tabii ki gençlere önem vereceğiz" şeklinde konuştu.

VOLKAN DEMİREL: "HAYATTA BAZI DEĞİŞİKLİKLER, HAYATA GÜZEL ŞEYLER KATABİLİR"

Teknik direktör Dick Advocaat ile basın toplantısına katılan takım kaptanı Volkan Demirel ise, sağlık durumuyla ilgili olarak, "1 haftadır takımla çalışıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Görev verildiği takdirde sahada olmak istiyorum" dedi.

Sezon öncesi teknik direktör değişikliği konusunda da tecrübeli kaleci, "Hayatta bazı değişiklikler, hayata güzel şeyler katabilir. Dick Advocaat, çok babacan, sevecen ve tecrübeli bir isim. Kendi ve takım adına inşallah hayırlısı olur. O bizle, biz de onunla bir arada olmaktan da dolayı çok mutluyuz" açıklamasında bulundu.

Taraftarları maça çağıran Demirel, "Biz takım olarak 10 gündür çok iyi çalışıyoruz. Hocamızla da tamamen maça hazırız. İhtiyacımız olan, seyircimiz ve her yere onları bekliyoruz. En büyük etkimiz taraftarımız. Onlarla birlikte istediğimiz sonuçları alırız" şeklinde konuştu.

"Sistem hakkında konuşmam doğru değil" diyen Volkan Demirel, "Geçmiş hakkında veya gidenin arkasından konuşmak doğru değil. Biz her zaman başarıyı istiyoruz. Hocamızla birlikte, onun tecrübesinden yaralanarak kupalara uzanacağız" diyerek sözlerini noktaladı.

ADVOCAAT'IN YARDIMCISI MARİO BEEN

Bu arada teknik direktör Dick Advocaat, yardımcısının bir dönem Feyenoord'u da çalıştıran vatandaşı Mario Been olacağını açıkladı. Been'in 19 Ağustos Cuma günü gelerek takıma katılacağı belirtildi. DHA

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten FETÖ'cü Hakan Şükür açıklaması Spor Fenerbahçeli sporcu 21 yaşında öldü Spor Şenol Güneş'ten ani karar! Spor Beşiktaş'ta ayrılık: Gidiyor! Spor