RTÜK üyesi Ali Öztunç: Ulusal Kanal hakkında yalan haber servis eden RTÜK üyelerini araştırıyoruz

RTÜK'ün Ulusal Kanal'ı kapatma girişimine, RTÜK'ün CHP'li üyesi Ali Öztunç tepki gösterdi.

Abone ol

Öztunç, RTÜK'ün Anadolu Ajansı'na servis ettiği Ulusal Kanal ile ilgili haberin yalan olduğunu belirtti. Ulusal Kanal'ın kapatılması için düğmeye basıldığını söyleyen Öztunç, "Bu haberi servis eden RTÜK üyeleri kim, biz bunu merak ediyoruz ve araştıracağız" dedi.

Öztunç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Haberdeki gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve bağımsızlığına aykırı ve şiddete özendiren yayın nedeniyle bir ceza kesilmedi. Üstelik bizim kanun maddemizde böyle bir madde yok."

RTÜK'ün CHP'li üyesi Ali Öztunç, Ulusal Kanal'ı kapatmak için yapılan üst kurul toplantısının ayrıntılarını açıkladı. RTÜK Üyesi Ali Öztunç, Ulusal Kanal'ı kapatılması için düğmeye basıldığını söyledi: " Uzmandan gelen raporda Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve bağımsızlığına ilişkin 8'inci maddenin 1'inci fıkrasının a bendine yönelik bir talep geldi. Ancak bu tartışmalara neden oldu. Biz bunu değerlendirdik, üst kurulumuzdaki diğer arkadaşlarımızla birlikte. (...) Biz bunu düşünce özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne, bağımsız medyaya ve medya özgürlüğüne aykırı olduğunu bizzat düşündüğüm için dile getirdim.(...) bunun yanlış olacağını söyledik. Uzmanların istediği müeyyide uygulanmış olsa ikinci benzer cezadan sonra Ulusal Kanal'ın lisansı iptal edilebilirdi. Bunun için düğmeye basıldığı izlenimi oluştu bende."

Kritik toplantının ardın RTÜK'e yoğun bir kamuoyu baskısı geldi. Bunun üzerine RTÜK yetkilileri tartışmalı toplantı ile ilgili gerçek dışı bilgileri Anadolu ajansına servis etti. Öztunç AA'nın haberini yalanladı: "Böyle bir ceza verilmedi. Böyle bir ceza kesinlikle yok. Çıkıp da birileri Radyo Televizyon Üst Kurulu adına Anadolu Ajansı'na bir haber sızdırıyorlar ki hasberin aslı astarı yok, yanlış habre, yanlış girdiler üzerine kurulmuş, tamamen yanlış oluşmuş bir haber, kim bu yetklili bunu merak ediyoruz."

Öztunç, RTÜK'ün Gezi eylemlerinin ardından Ulusal Kanal'ı mercek altına aldığını açıkladı: "Halk Tv ve Ulusal Tv'yi 3'er uzman izliyor şu anda RTÜK'te bizim İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nde. Başka kanalları birer uzman izliyor. Gezi'den sonra özellikle üstüne basa basa söylemek istiyorum ki Ulusal Kanal üç uzmanla izleniyor.

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

Firariler F tipi'ne Gündem Gazetecilere Özgürlük Plaftormu'ndan RTÜK ve TBMM'ye çağrı Gündem Erdoğan, PKK ile müzakereyi reddetti; “Gözünüze dizinize dursun“ Gündem CHP MHP ve İP’nin Milli Güçbirliği’ne konumlanışları Gündem