Yatağan'da kritik toplantı!

Ve Yatağan'da kritik bir toplantı yapıldı bugün. İşçiler özelleştirilen santralleri önünde tam 4 gündür eylemdeydi. Bugünkü toplantı sonucunda taleplerini belirlediler. Ve o talepleri şirkete sunma kararı aldılar.

Abone ol

Özelleştirmeye karşı tam 445 gün mücadele ettiler. Şimdi de sosyal hakları için mücadele ediyorlar... Yatağan işçileri sendika yönetimi ile toplantı yaptı, hak kaybına uğramamak için şirketle görüşme kararı aldı.

Muğla'da kurulu Yatağan termik santrali ve bağlı kömür ocağı 1 milyar 91 milyon dolara Elsan Elektrik şirketine satıldı. Özelleştirme için son imzalar 1 Aralık'ta atıldı. İşçiler de o günden bu yana işyerini terk etmeme eylemi yapıyordu.

Hem madende hem santralde sendikacılar işçilerle toplantı yaptı. Özelleştirme sonrası şirketten ne isteyecekler, bundan sonra ne yapacaklar masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik geçti kameralar karşısına. Kritik toplantıdan çıkan sonucu, işçilerin şirketten taleplerini sıraladı.

Sendika yönetiminin yarın Elsan Elektrik şirketi yetkilileri ile masaya oturması bekleniyor. İşte o görüşmeden sonra Yatağan işçilerinin kaderi belli olacak.

ulusalkanal.com.tr

Germinal, Ulusal Kanal'da Ekonomi Yatağan'da işçi barikatı Ekonomi 68 maden ocağında üretim durduruldu Ekonomi Enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi