Binali Yıldırım: Rusya yapmadı

"El Bab'da Türk askerine yönelik bombalı saldırıyı Suriye ordusunun yaptığına dair iddialar netlik kazanmadı" Bu açıklamayı Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Konunun halen araştırıldığını belirten Yıldırım, eylemin Rusya tarafından yapılmadığının da kesinleştiğini söyledi.

Abone ol

PKK kantonlarının birleştiği El Bab'da Türk askerlerine yönelik hava saldırısı gizemini koruyor. Saldırının Suriye tarafından yapıldığı söylense de iddiaları kanıtlanmış değil.

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya giderken uçakta gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Yıldırım, "El Bab’da askerlerimizi vuran uçakla ilgili yeni bilgi var mı, burada konu görüşülecek mi?" sorusuna "Rusya yapmadı" yanıtını verdi.

"RUSYA YAPMADI"

Orada tabi henüz netlik kazanmadı. Rusya ‘kesinlikle bizim değil’ diyor. Bizim arkadaşlarımızın tespitine göre de öyle. Rejimin olup olmadığı konusu şu an araştırılıyor. İddialar henüz kesinleşmiş değil.

Yıldırım'a Genelkurmay’ın "Suriye rejimi" açıklaması hatırlatıldı. Yıldırım "Şu anda tabii henüz tam netlik kazanmamış durumlar var, araştırılınca ortaya çıkacak. Net olan Rusya’nın eylemi olmadığı." yanıtını verdi.

Saldırıyla ilgili iddialardan biri de İran'ın uçakları tarafından yapılmış olmasıydı. Yıldırım bu konuda da bir bilgi olmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

G3 yerine MPT-76 kullanılacak Gündem Kilis'teki DEAŞ operasyonu Gündem Mahkeme başkanından Beratcan Karakütük'ün annesine uyarı Gündem Elazığ'daki cinayet Gündem