İstanbul'da gergin gece

Okmeydanı'nda, göstericiler tarafından atılan boru tipi parça tesirli patlayıcının yakınlarında infilak etmesi sonucu 2 vatandaş ile biri Çevik Kuvvet'te görevli Emniyet Müdürü 5 kişi yaralandı.

Abone ol

Okmeydanı Cemevi önünde 30 yaşındaki Uğur Kurt'un ağır yaralanmasından sonra, gece boyunca Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de gerginlik yaşandı.

Akşam saatlerinden itibaren göstericiler ile polis ekiplerinin karşı karşıya geldiği Okmeydanı'nda, iki ayrı grup polislere havai fişek, molotof ve el yapımı parça tesirli bomba atmaya başladı. Polisler de gruba gaz bombaları ve tazyikli suyla karşılık verdi. Saat 22.00 sıralarında göstericilerin attığı "boru tipi parça tesirli" bir patlayıcı, polislerin bulunduğu yere yakın bir noktada infilak etti. Şarapnel parçalarının başına isabet ettiği Akan Yücel adlı bir vatandaş kanlar içinde yere yığıldı. Bir sivil vatandaş ile biri Çevik Kuvvet'te görevli Emniyet Müdürü 5 polis yaralandı. Yaralılar çevreden yetişenler ve polislerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Akan Yücel'in durumunun ağır olduğu belirtildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA: BİRİ AĞIR 2 VATANDAŞ İLE 1 EMNİYET MÜDÜRÜ VE 6 POLİS YARALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Okmeydanı'nda bu gece meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Emniyet'in açıklaması şöyle:

"Okmeydanı'nda sabah saatlerinde bir vatandaşımızın yaralanmasını provoke etmeye çalışan şahıslar üzerinde yapılan uygulamada (2) adet pompalı tüfek ve (1) adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Yine akşam saatlerinde Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerine yönelik el yapımı parça tesirli (3) adet el bombası atılmış, (1)'i ağır olmak üzere (2) vatandaş, (1) emniyet müdürü ve (6) polis memuru yaralanmıştır."

Gazi Mahallesi'nde göstericiler bir aracı ateşe verdi

Sancaktepe'de eylemci grubun attığı bir molotof kokteyli zırhlı polis aracına isabet etti.

Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde saat 20.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto ederek yürüyüş yaptı. Göstericiler daha sonra, cadde üzerinde bulunan çöp konteynerlerini yola devirerek barikat kurdu. Bir grup gösterici ise, yol kenarında bulunan bir otomobili yolun ortasına getirerek, aracı ters çevirdi. Göstericiler otomobil ve daha önceden hazırlanan barikatları ateşe verdikten sonra, polis ekiplerine taş ve molotof kokteyli attı. Polis ekipleri, göstericilere panzer ve TOMA ile tazyikli su sıkarak ve gaz bombasıyla müdahale etti. Ekipler, ateşleri ve yanan otomobili TOMA ve panzerdan su sıkarak söndürdü. Yanan otomobil kullanılamaz hale gelirken, göstericiler müdahalenin ardından dağıldı.

SANCAKTEPE'DE OLAYLAR

Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında toplanan bir grup, yollara barikat kurdu. Göstericiler, polise taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

ZIRHLI POLİS ARACI ALEV ALDI

Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan grup, yeniden toplandı. Grubun attığı bir molotof, zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alan araç TOMA tarafından söndürüldü. Polisin gruplara müdahalesi aralıklarla devam ediyor.

DHA

İşte yeni görevler Gündem Uğur Kurt hayatını kaybetti Gündem Ve Bafa'da korkulan oldu! Gündem Açılıma yasa talimatı Gündem