Erdoğan ve Büyükanıt'ın 2007'deki sır görüşmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığı iddia edildi

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'de yaptığı sır görüşme ile ilgili soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Soruşturmanın, eski CHP Milletvekili Atilla Kart'ın suç duyurusu üzerine başlatıldığı belirtiliyor.

Abone ol

Eski CHP Milletvekili Atilla Kart, Büyükanıt’ın suç duyurusu üzerine Büyükanıt ve Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki görüşmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, 27 Nisan bildirisiyle ilgili ifade veren eski CHP Milletvekili Atilla Kart, daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, “Dolmabahçe görüşmesi” aydınlatılmadan soruşturmanın açığa kavuşmayacağı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 4 Mayıs 2007’de dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan arasında yapılan Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturmada Erdoğan ve Büyükanıt “şüpheli” olarak yer aldı.

Savcılığın, Cumhurbaşkanı olması nedeniyle Erdoğan hakkında soruşturma yürütmesi mümkün değil. Ancak Büyükanıt yönünden dosyanın 27 Nisan soruşturması ile birleştirilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Başkale’de terör operasyonu: 4 sığınak ele geçirildi Gündem O’na nasıl kıydınız, O’na nasıl kıydınız? Gündem Diyarbakır Sur'da bombalı saldırı: 1 asker şehit, 6 asker yaralı Gündem Tahir Elçi’nin öldürülmeden önceki yeni görüntüleri ortaya çıktı Gündem