2 bin İranlı asker Irak'ta

Abone ol

The Guardian’ın Iraklı üst düzey bir yetkiliye dayanarak bildirdiğine göre son 48 saat içinde Irak’a en az iki bin İranasker geldi.

1500 İranlı askerin Irak-İran sınırında yer alan Hanekin şehri yönünden Irak’a girdiği, 500 İranlının ise Vasit’e giriş yaptığı bildiriliyor.

İranlı subaylar Bağdat’ın savunmasını üstlenmeye hazır oldukların ifade ediyorlar. Bağdat’a İslam Muhafız Birlikleri Komutanı Kassem Süleymani’nin de geldiği belirtiliyor.

The Guardian’ın aktardığına göre İranlı askerlerin bir kısmı Bağdat’ın kuzeyinde yer alan Samarra’yı savunacaklar. Şiiler için kutsal emanetlerin yer aldığı bu şehre Sünni teröristler saldırıda bulunuyorlar.

14 Haziran tarihinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada İran’ın komşu ülkelere askeri yardımda bulunmaya hazır olduğunu söyledi. Ancak Ruhani Bağdat’ın bu konuda Tahran’a başvurmadığını da söylemişti. Barack Obama bir süre önce yaptığı açıklamada Irak’a yardım etme sözü vermişti. Rusya'nın Sesi Radyosu

ÇKP, işçi üyelerin ağırlığını artıracak Dünya Esad'ın seçim zaferi ÖSO'yu dağıttı Dünya IŞID bahanesiyle Suriye'yi vurma planı Dünya Irak Ordusu'ndan IŞİD'e ağır darbe Dünya