Kanada IŞİD'e karşı kurulan koalisyondan uçaklarını çekecek

Kanada IŞİD'e karşı kurulan koalisyondaki savaş uçaklarını çekecek. Başbakan Justin Trudeau, 6 adet CF-18 savaş uçağının görevinin 22 Şubat'ta sona ereceğini duyurdu. Trudeau, bölgede insani yardımlara ağırlık vereceklerini açıkladı.

Abone ol

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, IŞİD'e karşı kurulan koalisyondaki savaş uçaklarını geri çekeceklerini açıkladı. Başkent Ottawa'da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Trudeau, 6 adet CF-18 savaş uçağının görevinin 22 Şubat'ta sona ereceğini söyledi.

Başbakan Trudeau, bölgede insani yardımlara ağırlık vereceklerini açıkladı.

"İNSANİ YARDIM GÖTÜRECEĞİZ: Bölgede IŞİD tarafından terörize edilmiş insanların bizim intikamımıza değil, yardımımıza ihtiyacı var. Bizim koalisyondaki her işi yapmamız beklenemez. Biz, bölgede doğru şeyleri yapmak ve doğru şeylerin yapılmasına yardım etmek istiyoruz."

Kanada, Harper Başbakanlığındaki Muhafazakar Parti Hükümeti zamanında, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyona destek verme kararı almıştı. Kanada, koolisyona 6 CF-18 savaş jeti, bir CC-150 Polaris hava yakıt ikmal uçağı, 2 CP-140 Aurora hava gözlem uçağı, 69 askeri eğitmen, 600 askeri personel ile katılmış ve 2015 yılı Nisan ayından itibaren de IŞİD hedeflerini bombalamaya başlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Şam'da bomba yüklü araçla saldırı: Ölü ve yaralılar var Dünya Asıl hedefi THY uçağıydı Dünya Almanya'da tren kazası: Ölü ve yaralılar var Dünya Birleşik Arap Emirlikleri'nde mutluluk bakanlığı kurulacak Dünya