Sigortamız yabancı ellerde

Sigorta sektörü her geçen gün kan kaybediyor. Ya yabancı sermaye nedeniyle poliçelerin bedeli artıyor; ya da hatalı yönetmelikler nedeniyle yurttaş mağdur oluyor. Poliçe fiyatlarının daha da yükseleceğini söyleyen SAADER Başkanı Kemal Gazioğlu, "bu gidişle sigortalı sanayi tesisi kalmayacak" dedi.

Abone ol

Sigorta şirketleri Türkiye'nin kanayan bir yarası.

Sektör büyük ölçüde dışa bağımlı duruma geldi. Hazine Müsteşarlığının verilerine göre, sektördeki sermayenin yüzde 72’si yabancıların elinde.

Ulusal Kanal olarak sigortacılığın sorunlarını Sigorta Acenteleri Birliği Başkanı Kemal Gazioğlu ile konuştuk. Gazioğlu, poliçe fiyatlarındaki yüksekliğe dikkat çekti. Nedenlerini anlattı.

Gazioğlu, sigorta acentalarıyla ilgili yönetmelik nedeni ile yurttaşların daha da fazla mağdur olacağı uyarısında bulundu.

Sanayi kuruluşlarının sigorta teminatı alamadığını belirten Gazioğlu, önümüzdeki süreçte sigortalı sanayi şirketinin kalmayacağı tahmininde bulundu.

HABER: CEM BAYAN

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

Konut satışları 110 bini aştı Ekonomi Dolar durdurulamıyor Ekonomi Memurlar, ilginç bir eyleme imza attı Ekonomi Kadro için eylem Ekonomi