Koronavirüsün ciğerlerdeki ilerleyişi

Amerika'da bir üniversite hastanesi, koronavirüsün akciğerlere verdiği zararı inceledi. Bilgisayarlı tomografiyle çekilen görüntülerde virüsün, aşama aşama nasıl ilerlediği anlatıldı.

Abone ol

ABD'deki George Washington Üniversitesi Hastanesi, binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün ciğerlerdeki ilerleyişini görüntüleri.

İlk önce Koronavirüse yakalanan bir hastanın ciğerleri tomografi cihazıyla izlendi.

Virüs, vücuda girer girmez ciğerlerde tutunmaya çalışırken organ, virüsü atmaya çalışıyor.

Oksijen arayan virüs, vücutta akciğerlere saldırıyor. Mukozayı delerek ciğerlere girmeye çalışıyor. Ciğerlerse tepi olarak iltihaplanıyor.

Virüs tek bölgeye değil 2 ciğerinde her yerine aynı oranda saldırıyor. Sarı bölgeler virüsün nasıl hızla yayıldığını gösteriyor. Virüs ciğerlerin kana oksijen taşımasına engel olmaya başlıyor.

Hasta, oksijen ve karbondioksit çevirimi sağlamak için çok fazla nefes almak zorunda kalıyor. Ciğerlerde ciddi hasar oluşuyor. Hastaların yüzde 2'si ile 4'ü arasında geriye dönüşü olmayan hasar kalıyor.

ulusal.com.tr

Sağlık çalışanlarının işinden ayrılmasına izin verilmeyecek Sağlık Koronavirüs herkese eşit yayılıyor Sağlık Ege Üniversitesi’nde pandemi hastanesi kuruluyor Sağlık Bilim Kurulu üyeleri Çinli bilim insanlarıyla video konferansla görüştü Sağlık