Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan dikkat çeken açıklama

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, "çalıntı sorularla devlete girenler tespit edilmeli" dedi. Sınavların üzerine gidilerek örgütün kripto damarını ortaya çıkarmak gerektiğini söyledi.

Abone ol

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, "çalıntı sorularla devlete girenler tespit edilmeli" dedi.

Sözcü'ye konuşan Yaycı, FETÖ ile mücadelede neler yapılması gerektiğini örnek vererek değerlendirdi. Denizcikte bir denizi kontrol etmek için, o denize ulaşımı sağlayan boğazı ele geçirmenin önemli olduğunu söyledi. Yaycı, "İşte örgüt ÖSYM'ye sızarak eğitim ve kadro denizinin kontrolünü ele geçirmiştir." ifadesini kullandı.

Yaycı, "Son 20 yılda soruları alanlar ve o sorularla kurumlara yerleştirilenler şimdi neredeler? Ne yapıyorlar? Sınav sorularını verenler kim? Bunlar ortaya çıkarılmadan bu örgüt asla bitmez." diye konuştu.

Rakamın çok büyük ve hain örgütle mücadelenin yeni başladığını belirten Yaycı, "mesele bu sınavların üzerine gitmek ve örgütün kripto damarını ortaya çıkarmak olmalı. FETÖ, 2000'den sonra ÖSYM'nin sınavlarına yani boğaza el koydu ve ele geçirdi." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

NAVTEX'ler yayınlandı: Rusya Akdeniz'de füze denemesi yapacak Gündem Yıllık Sanayi Ürün İstatistikleri açıklandı: Satış gelirleri 2 trilyonu aştı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya hakkında konuştu: Aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu Gündem Mudurnu Tavukçuluk’un sahibi Uğur Türesin Vatan Partisi’ne katıldı Gündem