Hemşireler taleplerini anlattı

Koronavirüs ile ön cephede savaşan hemşireler yaşadıkları sorunları ve taleplerini Ulusal Kanal aracılığıyla duyurdu. Hemşireler, 24 saatlik mesai saatinin hasta ve kendi sağlık güvenlikleri için değiştirilmesini istiyor. Yeterli miktarda koruyucu sağlık ekipmanına erişmek isteyen hemşireler, sağlık çalışanlarını semptom göstermeden Kovid-19 testinden geçirilmesini talep ediyor.

Abone ol

Türkiye Kovid-19 ile mücadelede önemli bir sınav veriyor. Salgınla mücadele en önemli görevleri de sağlık çalışanları üstleniyor.

Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Ebru Melek Benligül, sahada yaşanan eksiklikleri ve önerilerini anlattı. Benligül, İzmir’de bazı hastanelerde sağlık çalışanlarının yeterli koruyucu ekipmana ulaşamadığını söyledi.

Hemşireler 24 saatlik vardiyalarla çalışıyor. Salgınla mücadelede de yüksek konsantrasyon gerektiriyor. Uzun mesai hem hasta hem de sağlık çalışanının güvenliği için risk. Bu nedenle Türk Hemşireler Derneği mesai saatlerinde düzenleme istiyor.

7 gün 24 saat boyunca bakım ve tedavi uygulamalarında bulunan hemşireler 6 saatte bir 15 dakika mola veriyor. Bunun nedeni ise koruyucu tulumların sınırlı sayıda olması, çünkü her molada koruyu ekipmanların değiştirilmesi gerekiyor.

Almanya’da bin kişiye 13, Fransa’da 11, İtalya’da 7,9, Türkiye’de ise 2,3 hemşire düşüyor. Bu rakamların yetersiz olduğuna dikkat Benligül, yeni hemşire kadrosu alınması istedi.

Kovid-19 ile mücadele görev alanların barınma sorunun aşıldığına dikkat çeken Benligül, sağlık çalışanlarına semptom göstermeden test yapılmasını istedi.

ulusal.com.tr

65 yaş için yeni karar! Gündem Türkiye'nin Kovid-19 diplomasisi Gündem Bakan Varank o süreci anlattı Gündem Kızılay’dan yaşlı çifte yardım Gündem