Gazeteci Haydar Meriç kaçırılmadan 12 gün önce ve kaçırıldığı gün bilgisayarı kopyalandı

F tipi örgütün öldürdüğü gazeteci Haydar Meriç'in kaçırılmasından 12 gün önce ve kaçırıldığı gün bilgisayarının kopyalandığı tespit edildi. Cinayetten 5 yıl sonra yeniden açılan soruşturma kapsamında dinlenen bir tanık, Meriç'in kaybolduğu gün, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından tartaklandığını gördüğünü söyledi.

Abone ol

Fethullah Gülen hakkında çarpıcı bilgiler açıklayacağını söyleyen gazeteci Haydar Meriç'in ölümünü aydınlatacak yeni bilgiler ortaya çıktı.

Kırklareli'nde Haydar Meriç'in kaçırılmadan 12 gün önce ve kaçırıldığı 31 Mayıs 2011'de bilgisayarından silme ve kopyalama işleminin yapıldığı bilirkişi raporu ile belgelendi.

Bilirkişi Tuncay Beşikçi tarafından hazırlanan rapora göre, Meriç'in dizüstü bilgisayarındaki bilgiler 3 harici belleğe kopyalandı.

Meriç'in ölümünde 5 yıl sonra geçen yıl yeniden açılan dava kapsamında da tanıklar dinlendi. Tanık ifadelerine göre Haydar Meriç kaybolduğu gün evinin bulunduğu sokakta 3 kişi tarafından sıkıştırıldı, önü iki araç tarafından kesildi.

Tanık S.D. gördüklerini, “Yaşları 30-35 civarlarındaydı. İçlerindeki kel kafalı Doğu şiveli şahıs Haydar Meriç'in yakasından tutup tokatladı. Meriç'e, "Lan senin elalemin namusu ile ne işin var" diye bağırdı. Bağırma esnasında beni fark ettikleri zaman, "Durma yürü git buradan" şeklinde bağırdılar” ifadeleri ile anlattı.

Korktuğu için olay yerinden uzaklaştığını söyleyen tanık S.D, Meriç'in kendisini tutan şahıslara "Yeter vurmayın" dediğini, Meriç'i tartaklayan kel kafalı şahısınsa "Biz polisiz" dediğini aktardı.

Olayın yaşandığı sokaktaki işyerlerinde bulunan güvenlik kameralarının kablolarının kesildiği belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

ABD'nin hedefi Ankara ile Moskova arasındaki ilişkilerini bozmak Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partillilerle bayramlaştı Gündem HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ: Biz onların mücadelesinin eseriyiz Gündem CHP'li Yılmaz: Normalleşme desteklediğimiz bir adımdır Gündem