Mayıs ayı rezervlerinde Katar etkisi

Merkez Bankası'nın rezervi mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3 artarak 90,9 milyar dolar oldu. Yükselişte Katar'la yapılan swap anlaşması etkili oldu.

Abone ol

Türkiye’nin rezervlerinde Katar etkisi yaşandı. Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları mayıs ayında yüzde 5,3 arttı ve 90,9 milyar dolara ulaştı. Açıklama Merkez Bankasından yapıldı.

Alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 5,4 artarak 52,8 milyar dolara çıktı. Altın cinsinden rezerv varlıkları da yine yüzde 5,4 artarak 36,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri 55,3 milyar dolar oldu.

Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden oluştu. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 8,5 azalarak 27,6 milyar dolara geriledi.

Mayısta Katar Merkez Bankası ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası arasındaki TL-Riyal takası anlaşmasının tutarı artırılmıştı. Swap hattının kapasitesi 5 milyar dolardan 15 milyar dolara yükseltilmişti.

ulusal.com.tr

Petrol ithalatı geriledi Ekonomi İşçi tarafı kıdem tazminatı için toplanıyor Ekonomi Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Ekonomi ABD ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5 daraldı Ekonomi