Astana görüşmelerinin dördüncüsü yarın başlayacak

Türkiye, Rusya ve İran’ın garantörlüğünde, Suriye’de barışı sağlamayı hedefleyen Astana görüşmelerinin dördüncüsü yarın başlayacak. İki gün sürecek görüşmelere, Türkiye, İran ve Rusya’nın üst düzey temsilcileri katılacak. Zirvede ateşkes ihlallere masaya yatırılacak.

Abone ol

Suriye’de barışı sağlamak amacıyla Türkiye, Rusya ve İran’ın garantörlüğündeki Astana görüşmelerinin 4’üncü yarın başlıyor.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da iki gün sürecek görüşmelere Türkiye, Rusya ve İran’ın üst düzey heyetleri katılacak. Zirveye Birleşmiş Milletler, ABD ve Ürdün temsilcileri de davet edilecek.

Zirvede ateşkes ihlalleri tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak. Bileşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura son olarak güçlü bir ateşkesin, barış görüşmeleri için önemli olduğunu söylemişti.

Asana görüşmelerinin ilki 23-24 Ocak tarihlerinde, sonuncusu ise 16 Şubat’ta yapılmıştı.

Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde İsviçre'nin Cenevre kentindeki Suriye görüşmelerinin 5’inci turu ise 23 Mart'ta başlayacak. Cenevre görüşmelerinin 4’üncü turu 8 Mart’ta tamamlanmıştı

ulusalkanal.com.tr

AKP'li milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Hollanda'ya teşekkür: Oylarımıza 2 puan katkı yaptılar Gündem Bakanlar Kurulu toplanıyor Gündem Onur Özbizerdik, gözaltına alındı Gündem Silivri'de iki ayrı davanın görülmesine başlandı- İstanbul haberleri Gündem