Kuşadası'nda coni avı! 7 TGB'li gözaltında

Amerikan askerlerini taşıyan gemi Aydın'ın Kuşadası ilçesine demir attı, askerler karşılarında TGB'lileri buldu. TGB'liler, ellerindeki çuvallarla askerlerin karşısına dikildi. Gençlerin eylemine polis müdahale etti. Müdahale sırasında cop, biber gezı ve elektro şok cihazı kullanıldı. 7 genç kelepçelenerek gözlatına alındı.

Abone ol

TGB'liler Amerikan askerlerine korku dolu bir gece yaşattı.

Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı USS Vella Gulf adlı savaş gemisi, Aydın'ın Kuşadası ilçesine demirledi. Askerler akşam saatlerinde kenti gezecekti. Ancak askerler karşılarında TGB'lileri buldu, gençler Coniye çuval gösterdi.

Gençler Amerikan savaş gemisine doğru yürüyüşe geçti. TGB’lilerin yolu önce polis tarafından kesildi.

Burada kısa süreli tartışma çıktı. Gençlerden biri “Irak'ta Türk askerine çuval geçiren Amerikan askerlerini mi koruyorsunuz?" diye sordu. Polislerden biri tepki çeken bir yanıt verdi, "Evet ben Amerikan askerini koruyorum" dedi.

Gençler kararlıydı... Limana yürümekte ısrar etti. Polis önce 2 TGB'liyi sert müdahale ederek gözaltına alındı. Polisin sert tavrını gençler protesto etti. Bu sırada 5 genç daha apor topar gözaltına aldı. Müdahale sırasında cop ve biber gazının yanında elektro şok cihazı da kullanıldı.

7 genç kelepçelenerek önce sağlık kontrölüne, ardından da karakola götürüldü. TGB'liler gece 02.30 sıralarında serbest bırakıldı.

Olayın ardından ABD askerleri de geceyi gemide geçirmek zorunda kaldı.

Anayasa Mahkemesi’nden çevreyi kurtaran karar Gündem Başbağlar, hala kanıyor! Gündem 'Tertip çökene kadar mücadele edeceğiz' Gündem Vika ifadesi alınmadan kayıplara karıştı! Gündem