İzmir'de ''çürük'' bina raporu iddiası

CHP İzmir'de yıkılan binalar ile ilgili Bayraklı Belediyesi ilgili yerlere rapor gönderdi açıklaması yaptı. Yıkım için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı işaret etti. Sözcü gazetesi de bunu sürmanşetten paylaştı. Ulusal Kanal iddia edilen raporun peşine düştü. Bakanlığa sordu. Bakanlık "biz böyle rapor almadık" dedi. Bayraklı Belediyesi de Ulusal Kanal'a biz de rapor göndermedik açıklaması yaptı. Bayraklı Belediyesi'nin yıkım yetkisi Bakanlıkta açıklamasına da yanıt veren Çevre Bakanlığı, yetkinin belediyede olduğunu söyledi.

Abone ol

Ulusal Kanal İzmir'de tartışılan rapor ve yıkım iddialarını muhataplarına sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri "bize böyle bir rapor gelmedi" dedi.

Tartışılan bir diğer konu da yıkım yetkisi ile ilgiliydi. CHP açıklamasında yetkinin Bakanlıkta olduğunu iddia etti.

Bayraklı Belediyesi de yetkinin Bakanlıkta olduğunu savundu. "Yıkım kararını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlık verir" dedi.

Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtlayan Bakanlık ise yetkinin belediyede olduğunu söyledi.

Peki yıkım yetkisi ile ilgili yasa ne diyor? 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na göre yıkım kararı ilçe belediyesine talep halinde yıkım yetkisi de CHP'li İzmir Büyükşehir belediyesine ait.

ulusal.com.tr

Meclis'in bütçe maratonu devam ediyor Gündem Korkutan İstanbul depremi raporu: 15 bin kişi hayatını kaybedecek Gündem Vatan Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Depremin yıkıcılığına karşı köklü çözüm: Kamuculuk ve planlı şehirleşme'' Gündem Depremle ilgili kışkırtıcı paylaşıma: 3 tutuklama Gündem