"Rusya devasa askeri üs kuracak"

Rusya'nın Suriye’deki operasyonlarını yöneten General Andrey Kartapolov, "Suriye’de deniz, kara ve hava birliklerini içine alan devasa bir askeri üs kuracaklarını" açıkladı. Rus General, "asıl planımız tek bir üs kurmak" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dimitri Peskov da kararın Putin'in bilgisi dahilinde olduğunu söyledi.

Abone ol

Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarını yöneten General Andrey Kartapolov, Moskova’nın Suriye’de deniz, kara ve hava birliklerini içine alan devasa bir askeri üs kuracağını açıkladı.

Pravda gazetesine demeç veren General Kartapolov, "Suriye’deki mevcut Tartus deniz üssümüzün yanı sıra bir de kara üssü kurmayı düşünmüyoruz. Asıl planımız tek bir üs oluşturmak. Burada deniz, kara ve hava birlikleri bir arada yer alacak" dedi.

Rus Generalin bu açıklaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dimitri Peskov'a soruldu.

Peskov, "Bu soruyu bana yöneltirken bizim Genelkurmay’ın Başkomutan Putin’in bilgisi dışında karar aldığını mı ima ediyorsunuz? Böyle düşünüyorsanız diğer sorularınıza geçelim lütfen" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

"Türkiye'deki 2 buçuk milyon Suriyeli mültecinin masrafını niye 3 milyara kapatmak istiyor o zaman AB?" Dünya BM Güvenlik Konseyi'ne 5 yeni geçici üye seçildi Dünya ABD'nin yeni planı: Obama süreyi uzattı Dünya AİHM zaferi sonrası ilk geri adım Almanya'dan Dünya