Ülkücü arkadaştan mektup

CHP yönetimi anlamadı, bizim İşçi Partimizde de Türkiye’nin içine girdiği süreci kavramayan arkadaşlarımız var.

Abone ol

Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan, bağımsızlık ve vatan bütünlüğü için mücadeledir. Millet, bunun farkında.

8 Aralık 2013 Pazar günü Mersin’deki Milli Merkez toplantısı da bu açıdan önümüze ışık tutuyor. Mersin’de 1000’in üzerinde öncü bütün Türkiye’ye birlik mesajı verdi. Ulusal Kanal’da izledim. MHP Eski İl Başkanı ve Emekli Müftü Kamil Hayati Aydın, “Türk-Kürt demeden, Sağ-Sol demeden” bütün vatanseverleri birleşmeye çağırdı.

Son zamanlarda Ülkücü kesimden çok sayıda mektup geliyor. Hepsi Sayın Kamil Hayati Aydın ile aynı konumdan sesleniyorlar. Bunlardan 21 Kasım 2013 günü epostayla gelen mektubu bu köşeye olduğu gibi alıyoruz.

Haziran Direnişi silkelenmemizi sağladı

“Ben 32 yaşında, evli ve bir kız babası Üniversite mezunu bir banka çalışanıyım. Anne-babadan öğretmen çocuğu olarak Anadolu'nun küçük bir kasabasında doğup büyüdüm. Aileminde görüşleri etkisiyle siyasi görüşüm her daim milliyetçi-ülkücü çizgide, özünde ise vatansever- Atatürk'çü çizgiden ayrılmadı.

“Gündelik hayatın mücadeleleri ve toplumun dayatmacı-uyutucu akışı içerisinde uzun yıllardır siyasetten ve memleket meselelerinden uzak kalmıştık ki, Haziran Direnişi silkelenmemizi sağladı. Birçok insan gibi farkettim ki bize biçilen rollerde bize biçilen hayatları yaşıyor ve daha acısı milli değerlerimizden ve Atatürk sevdamızdan koparılmaya çalışılıyormuşuz.

Hedeflerinizi ve hayallerinizi paylaşıyoruz

“O zamandan beri artık eşimle beraber Ulusal Kanal’dan başka kanal izlemiyor, Aydınlık’tan başka gazete okumuyoruz, okuyamıyoruz çünkü artık bu yalanlara ve tezgâhlara katlanamıyoruz. Artık hafta sonu çarşı pazar gezmelerimizin yerini meydanlar aldı.

“Bu süreç bize İşçi Partisi’ni ve TGB'yi tanıma anlama fırsatı verdi ki, ne mutlu bize. Hedeflerinizi ve hayallerinizi gayet iyi anlıyor ve benimsiyoruz.

Atatürk’te Birleşmek ve Güçbirliği

“Şüphesiz, güzel ülkemizin ve güzel insanlarımızın yegâne kurtuluş yolu Atatürk'te birleşmek ve ülkemiz üzerinde oyunlar oynayan şer odaklarını defetmektir. Fakat son gelişmeler gösterdi ki bu Güçbirliği ne MHP ne CHP ile hiçbir noktaya varamayacaktı. Görünen o ki, maalesef bu partiler de AKP ve Amerika'nın piyonu olmuşlardır. Bu yazdıklarım neticesinde varmak istediğim nokta da şahsi fikrimce İşçi Partisi bu partilerle güçbirliği yapmak yerine bu partiler içinde halen varolan Türkiye ve Atatürk sevdalısı politikacılarla yola çıkmalıdır. Benim gözümde AKP'ye verilmiş bir oyla MHP veya CHP'ye verilmiş bir oy arasında hiç bir fark yoktur. Kanımca hepsi aynı efendiye uşaklık etmektedir. Benim oyum İşçi Partisi’nedir. Varsın aşmasın barajı benim gönlüm rahat. Bu sebeple sizden ve diğer yurtsever idarecilerden beklentim, İşçi Partisi’nin güçlü adaylarla yerel seçimde mücadele etmesi ve varlığını tek başına ama dimdik ortaya koymasıdır. Eminim ki arkası gelecektir. Şu an esaret altında tutulan başta siz olmak üzere tüm yurtseverleri saygıyla selamlarım. Artık inanıyorum, özgürlüğün geleceği o günler yakın çok yakın...

“Saygılarımla,

“Mustafa Kemal'in askeri”

Kağan Sezer

Mersin’den Nural Emiroğlu’nun uyarısı

Mersin’den M. Nural Emiroğlu’nun İşçi Partisi Mezitli İlçe Başkanlığı’na yazdığı istifa mektubunda ve Genel Merkeze mektubunda çok önemli uyarılar var. İşçi Partisi’ndeki görevi bırakmak çok yanlış, ama uyarılar çok değerli.

Bugün 1970’li ve 1980’li yılların kamplaşmalarına saplanıp kalarak, AKP iktidarından kurtulma olanağı yoktur. O kamplaşmalar içinde sıkışmış kalarak Türkiye’nin hiçbir meselesi çözülemez.

Bugün Solcu-Ülkücü kavgasını sürdürmek, bir tek AKP iktidarına yarar.

Daha somut konuşalım: Milliyetçi-Ülkücü seçmen kitlesini AKP’nin kucağına itenler, istedikleri kadar Solcu söylemlerde bulunsunlar, AKP’nin iktidarda kalmasına hizmet ediyorlar. Önümüzdeki seçimi vatansever oylar belirleyecektir.

Daha önemlisi, Türkiye’nin geleceğini vatanseverlerin birleşmesi kurtaracaktır.

Ve Arslanlı Yol’da yürüyenleri iyi tanıyalım. Orada Türkiye’nin bağımsızlık ve bütünlüğünü savunanlar omuz omuza yürüyorlar. Onları birbiriyle dövüştürmek için yapılan kışkırtmaların merkezi, Atlantik ötesidir.

Doğu Perinçek

ROTA / Aydınlık

El Zeydi'den çağrı Gündem 1453 Kartalları lideri ve kurucusu tutuklandı Gündem Erdoğan talimatı verdi YÖK düğmeye bastı! Gündem Milli Park'tan otoyol geçecek Gündem