Genel kurul karıştı

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması Meclis'i de karıştırdı. 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi ancak, görüşmelere Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet tartışamaları damga vurdu.

Abone ol

Meclis kürsüsünde konuşan muhalefet milletvekilleri, adı yolsuzluk soruşturmasına karışan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a ve diğer bakanlara yüklendi. Meclis sıralarından "Bu Bakan buradan çıksın" sesleri yükseldi.

Bağış, eleştirilere yanıt vermek için Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten söz istedi. Bakan Bağış tekrar AKP sıralarına gittiğinde arkadaşları tarafından çembere alındı.

AKP'liler konuşma yapmaması ve salondan çıkması için Bağış'ı ikna etmeye çalıştı, ancak Bağış ikna olmadı.

Açıklamalar, vekilleri ikna etmeye yetmedi. Küsrü konuşmasının ardından tepkilerin artması üzerine Bağış Genel Kurul’u terketti.

2014 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı işte bu tartışmaların gölgesinde kabul edildi. Tasarı, açık oylamaya katılan 439 milletvekilinden 318'inin onayıyla yasalaştı. 121 vekil ise ret oyu verdi.

Bütçe Kanunu'na göre, önümüzdeki yıl için Gayri Safi Yurtiçi Hasıla 1 trilyon 719 milyar lira, büyüme oranı yüzde 4, TÜFE ise yüzde 5,3 olarak öngörüldü.

ulusalkanal.com.tr

Çarşı: Her yer rüşvet her yer yolsuzluk Gündem “Büyük yalan, Ermeni soykırımı“ Gündem Başkent'te hükümet istifa Gündem MUSİAD'tan yolsuzluk yorumu Gündem