Bakan açıkladı! Bunu yapanlara 2 bin lira burs verilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite sınavında ilk 5 bin içine girip temel bilimleri tercih eden öğrencilere aylık 2 bin lira burs verileceğini açıkladı. Işık, temel bilimleri tercih eden ikinci 5 bine ise ayda bin 500 lira verileceğini söyledi.

Abone ol

TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun kararını açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, temel bilimleri tercih edecek öğrencilere verilecek burs kapsamının genişletildiğini söyledi.

Bakan Işık “Temel bilimlere teşvikin artırılması amacıyla, burs miktarlarının yeniden düzenlenmesine karar verdik.” dedi.

Karara göre;üniversite sınavında ilk 5 bin içine girip temel bilimleri tercih eden öğrencilere aylık 2 bin lira burs verilecek. 5 bin ile 10 bin kişi arasındakilere de aylık 1500 lira burs sağlanacak.

Adayların bu bursu alabilmesi için matematik, fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden birine yerleşmeşi gerek.

ulusalkanal.com.tr

KPSS atamaları için tercih süreci başladı Sağlık İftarda sakın karpuz yemeyin! Sağlık Dar kot pantolon hastanelik etti! Sağlık Bu çocuklar daha 'iyi' yalan söylüyor! Sağlık