Milletvekillerine mektup

Meclis genel kurulundaki yeni anayasa teklifine karşı Aydın Barosu, milletvekillerine mektup gönderdi. Baro, milletvekillerinden yeni anayasa teklifine karşı durmalarını istedi.

Abone ol

Başkanlık sistemi TBMM Genel Kurulu gündemine gelmesi üzerine Aydın Barosu milletvekillerine mektup gönderdi. Milletvekillerine "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi hatırlatıldı.

"Bu düzenleme demokratik olmadığı gibi, millet iradesine de aykırıdır. Genel Kurul salonunda yazılı bulunan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği ve Anayasa'da da açıkça yer alan "Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir." ilkesine en başta siz uymak zorundasınız."

Aydın Barosu Yönetim Kurulu, Türkiye Bütük Millet Meclisi'ne "Milletin sesine kulak verin" diye seslendi.

"Bu çalışmaların dışarıda, meclis dışında yani milletin içerisinde nelere yol açtığını görebilirler. Çağrımız, halkın, Türk Milleti'nin sesine kulak vermeleri, toplumu daha fazla gerip kutuplaştıracak bu çalışmadan derhal vazgeçmeleridir."

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, başkanlık tartışmaların toplumu ayrıştırdığını söyledi.

"Milletçe ihtiyacımız olan, gerginlik ve ayrışma değil, birlik ve beraberliktir. Ülkemizin yeterince ciddi sorunları önümüzde dururken, şu anda ihtiyacımız olan yeni bir Anayasa değil, bütün kurum ve kişilerin yeminlerine uygun olarak mevcut Anayasa'ya uygun davranmasıdır. Hukuk Devleti'ne ve Millet İradesi'ne saygının gereği budur."

ulusalkanal.com.tr

11 Ocak Çarşamba Bolu'da okullar tatil mi Gündem 110 iş adamı tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi Gündem İstanbul Ataköy'de camide tente çatı, cemaatin üzerine çöktü: Ölü ve yaralı sayısı yükseldi Gündem İTÜ'nün Maslak'taki stadyumun çatısı yoğun kar nedeniyle çöktü Gündem