Abdullah Gül, Olağanüstü Hal durumunu eleştirdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal durumunu eleştirdi. Gül, "Bir olağanüstü hal yaşayan ülkeden, başka bir olağanüstü hal olan ülkeye indim. Bunların en kısa süre içinde bitmesi arzulanır. Bunun için gayret sarf edilir" dedi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Olağanüstü Hal'i eleştirdi.

Gül, Türkiye’nin Paris Büyükelçilği’nde Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Paris’teki Center of Political and Foreign Affairs adlı düşünce kuruluşunda basına kapalı olarak gerçekleşen konuşması ile ilgili bilgi veren Gül, CPFA'da OHAL konusunun gündeme geldiğini belirtti.

"Bir olağanüstü hal yaşayan ülkeden, başka bir olağanüstü hal olan ülkeye indim." diyen Gül, OHAL'in en kısa sürede bitmesinin arzulandığını söyledi.

"Bunların en kısa süre içinde bitmesi arzulanır. Bunun için gayret sarf edilir. Çünkü Türkiye’nin bütün geleceği güçlü demokrasi. Evrensel standartları tutturmuş bir demokrasi hukukunun olduğu, reformların devam ettiği bir demokrasi. Türkiye’nin serveti dinamik nüfusuyla, yüksek demokratik standartlar bir araya geldiğinde, o zaman Türkiye’nin potansiyel enerjisi kinetik enerjiye dönüşüyor. "

ulusalkanal.com.tr

Suriye politikası çöken Amerika, diplomatik manevra anlayışında Gündem Doğu Perinçek yazdı: ÖSO kiminle birlikte kime karşı savaşıyor Gündem Türkiye’nin önündeki tuzak Gündem Özel Harekat'ın bombalanma anları telsizde Gündem