Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD açıklaması: Yanıt veririz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman basınına demeç verdi. "Harekâtın zor kısmı tamamlandı, Afrin'e yöneldik" diyen Çavuşoğlu "ABD ile Münbiç ve Fırat'ın doğusu için mutabık kaldık" ifadesini de kullandı. Çavuşoğlu, Amerikalı mevkidaşıyla 19 Mart'ta bir araya gelecek

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Die Zeit gazetesine demeç verdi.

Çavuşoğlu Afrin'e yönelik harekatın zor kısmının sona erdiğine işaret ederek, Afrin şehrine yöneldiklerini söyledi.

Afrin'de teröristlerle, şehirde mücadele etme konusunda tecrübeli olan başka güçlerle farklı bir strateji olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Söz konusu güçler, Türkiye'nin Diyarbakır gibi şehirlerinde tecrübe kazanmıştır. Bu şehirleri, PKK’lı teröristlerden temizlemişlerdir. Suriye’de birçok insan, geldiğimiz için mutlu ve kendilerini güvende hissetmektedir." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca, "Amerikalılarla, Menbiç ve Fırat’ın doğusundaki kentlerin istikrara kavuşturulması yönünde mutabık kaldık." ifadelerini kullandı.

"19 Mart’ta Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la görüşeceğini" açıklayan Çavuşoğlu, "ABD'nin terör örgütlerine destek vermekten vazgeçeceğini ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

ABD'nin Türkiye'yi tehdit etmemesi gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "ABD, birçok ülkeye yönelik tehditte bulunarak, 'bu veya şu ülkede doğalgaz alma' diyor. Güçlü olmak haklı olmak değildir." dedi.

ABD Kongresinde senatörlerin Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını tartıştıklarının hatırlatılması üzerine Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye’yi yaptırımlarla cezalandırmak istemesi halinde Türkiye'nin buna yanıt vereceğini vurguladı.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek tüm partilere meydan okudu Gündem CHP'li Refik Eryılmaz Ulusal Kanal'a konuk oldu Gündem AKM'de yıkım çalışmaları devam ediyor Gündem Afrin'de 6 beldeden 5'i temizlendi Gündem