31 il sessizliğe büründü

Türkiye'nin yüzde 78'ine denk gelen 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta sessizlik hakimdi. 2 gün sokağa çıkma yasağının ilan edildiği illerde sokaklar boş kaldı. Yasağın ilk gününde 31 il sessizliğe büründü.

Abone ol

İstanbul, Ankara, İzmir... 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilen tüm illerde tablo aynıydı. Her yer sessizliğe büründü.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ilk gününde cadde ve sokaklar boş kaldı.

Özellikle Türkiye'nin en çok nüfusuna sahip olan ili İstanbul tarihi bir gün geçirdi. Avrupa Yakasından Anadolu Yakasına her yerde sakinlik hakimdi.

Sokaklarda İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre istisna kapsamında olanlar vardı. Yani fırınlar, eczaneler, kargo firmaları, kamu ve özel sağlık kuruluşları açıktı.

31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında polis ve zabıta ekiplerinin yanı sıra polis helikopteri de havadan denetim yaptı.

Belediyeler yasak kapsamında dışarı çıkamayanlar için sokak hayvanlarına mama bıraktı.En iyi dostlarımız da unutulmadı.

ulusal.com.tr

Koronavirüsle ilgili çarpıcı araştırma Gündem Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi Gündem Sokağa çıkma yasağı onların eylemini durdurmadı Gündem Kovid-19’u yenen hastalar taburcu ediliyor Gündem