Doğu Karadeniz'de tabiat yenileniyor

Doğu Karadeniz'de tabiat yenileniyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin çalışmaları sonucunda yaban hayvan nüfusunda artış yaşandığı gözlemlendi. Artıştaki en önemli unsur ise toplumsal bilinçlenme.

Abone ol

Doğu Karadeniz bölgesinde yaban hayvanı nüfusu yeniden çoğalıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün yabani hayvanlara ilişkin ortak bir çalışma yaptı.

Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre araştırmalar sonucunda, ayı, kurt, vaşak, çakal, tilki, porsuk ve yaban domuzu gibi türlerin nüfusunda geçen yıla göre artış gözlemlendi.

KTÜ Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şağdan Başkaya konuya ilişkin Aydınlık Gazetesine konuştu. Nüfusun artmasındaki en önemli unsurun toplumsal bilincin geliştirilmesi olduğunu söyleyen Başkaya avcılık yapanların da denetimden geçirildiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Rizeliler bayramı "Laz Rallisi" yaparak kutladı Yurt Bayram tatilinin ilk 5 gününün acı bilançosu Yurt Ankara metrosunda panik yaratan olay Yurt Arazisi kamulaştırılan köylüler, AYM’ye giderek tarihi bir karar aldırdı Yurt