Bütün etkinliklere iptal!

Altın Portakal Film Festivali kapsamında planlanan kortej, konser ve parti gibi bütün etkinlikler iptal edildi. İptal kararına 25 kişinin öldüğü PKK eylemleri gerekçe gösterildi.

Abone ol

25 kişinin öldüğü PKK gösterileri Altın Portakal Film Festivali'ni de vurdu.

Festival kapsamında yapılması planlanan kortej ile bütün konser ve partiler iptal edildi. İptal kararına, olaylarda 25 kişinin ölmesi neden oldu.

Festival Komitesi’nden konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye’de yeni bir şiddet eylemi dalgası yaşandığı belirtilerek, “Bu acı olaylar hepimizi üzmüştür. Bir tarafta şiddet, acı, üzüntü, gerginlik varken gerek bizlerin gerekse sinema sanatçılarımızın bu duruma duyarsız kalması mümkün değildir.'' denildi.

Komitenin açıklamasında, “Savaş tehdidi kapımızın eşiğinde. Bugün perdelerin kapanacağı, ayrışmaya meydan verileceği bir gün değildir. Bugün küçük gerekçelerle küsme günü değil, sanatçıların çıkıp konuşacağı gündür. Dolayısıyla bütün sinema ve sanat dünyasını Antalya'ya, yarım asırlık Altın Portakal'a, sanatı yüceltmeye, sinemayı yüceltmeye davet ediyoruz” sözlerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

CKD kampanya başlattı Gündem Av silahları satan işyerleri yağmalandı Gündem CHP, PKK'ya siper oldu Gündem Mahkeme kaybetti Yıldırım kazandı! Gündem