Tarık Akan'ı kaybettik

O Yeşilçam'da bazen bir jön, bazen evin şımarık çocuğu bazen de devrimci olarak sevenlerinin karşısına çıkan bir sanatçıydı. Toplumsal olaylara karşı barikatların en önünde saf tuttu usta aktör Tarık Akan. Ve 66 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tarık Akan, pazar günü Teşvikiye Camii'sinde kılınacak cenaze namazının ardından Bakırköy'deki aile kabristanına defnedilecek

Abone ol

Oynadığı yüzlerce sinema filmi ve toplumsal olaylara karşı örnek duruşu ile Türkiye'nin gönlüne taht kuran Yeşilçam'ın efsane ismi Tarık Akan'ı kaybettik.

Sevenlerini yasa boğan haberi ilk önce, usta ismin kurucuları ve yöneticileri arasında olduğu Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan geldi.

Vakfın sosyla medya hesabından yapılan açıklamada, "Tarık Akan Veda Etti" başlığı ile duyuruldu. Mesajın devamında, "Nâzım Hikmet sevdasını, Nâzım Hikmet Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren Sevgili arkadaşımız Tarık Akan, 16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Aileden ilk açıklama ise, usta ismin ağabeyi Turgut Üregül yaptı.

Ardından bir açıklama da oğlu Barış Üregül'den geldi. Metanetli olduğu gözlenen Üregül, Akan için 18 Eylül Pazar günü saat 14.00’te Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda cenaze töreni yapılacağını sonra da Teşvikiye Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı’na defnedileceğini söyledi.

Oğul Üregül, babasının tedavi süreci ile ilgili bilgi de paylaştı.

Tarık Akan'ın ölüm nedenine ilişkin açıklama yapan meslektaşı Müjdat Gezen, efsane ismin akçiğer kanserinden değil, karaciğer kanserinden hayatını kaybettiğini belirtti.

Sanatçının arkadaşı Müjdat Gezen, Tarık Akan'ın akciğer kanseri nedeniyle değil, 'kanserin karaciğerine sıçraması' nedeniyle öldüğünü söyledi.

Usta aktör Tarık Akan, Adana’nın merkez Çukurova Belediyesi tarafından 7 Eylül’de düzenlenen Yılmaz Güney’i anma gecesine telefonla bağlanıp, "Mücadele hiç bitmeyecek" mesajını vermişti. Bu konuşma Tarık Akan’ın kamuoyunda duyulan son sesi oldu.

ulusalkanal.com.tr

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs tutuklandı Gündem Şemdinli'nin 4 köyünde sokağa çıkma yasağı Gündem Ağrı'da hain saldırı: 8 şehit Gündem Kütahya Simav'da deprem Gündem