Rusya konvoyun görüntülerini yayınladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Halep'e giden yardım konvoyuna ilişkin insansız hava aracıyla çekilen görüntüleri yayınladı. Bakanlık, görüntüleri incelediklerinde yeni ayrıntılara ulaştıklarını açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise alelacele suçlamaların, Deyr ez Zor'da Suriye ordusu mevzilerini bombalanmasını dikkatlerden uzaklaştırmak için yapıldığını söyledi.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin Halep kentine insani yardım taşırken vurulan Birleşmiş Milletler konvoyuna ait görüntüleri yayınladı. İnsansız hava aracıyla çekilen görüntüler saldırı öncesine ait.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, yardım konvoyunun yanında bazı militanlara ait silahlı bir aracın görüldüğüne dikkat çekti. Konaşenkov, görüntüleri incelediklerinde yeni ayrıntılara ulaştıklarını söyledi.

Bakanlık Sözcüsü, "Ama kimin kimi 'koruduğu' belli değil. Havan topu Beyaz Baretliler gönüllülerini taşıyan konvoyu mu, konvoy havan topunu mu?" sorusunu ortaya attı. Konaşenkov, "konvoy varış noktasına ulaşmadan önce bu havan topu nereye kayboldu ve konvoy mola verdiğinde havan topu kime ateş açtı?" diye sordu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, konvoya yapılan saldırıya ilişkin Moskova ve Şam'ın suçlanmasını öfke ile karşıladıklarını açıkladı. Bakanlık, hiçbir şekilde konvoya saldırmadıklarını kaydetti. Rusya ve Suriye'ye yapılan alelacele suçlamanın, Deyr ez Zor'da Suriye ordusu mevzilerini bombalanmasını dikkatlerden uzaklaştırmak için yapıldığını ifade edildi.

Bakanlık, daha öncede yardım konvoyunun önünün kesildiğini ve teröristlerin sivillere yardım planlarından rahatsız olduğunu belirtti.

Görüntülerdeki "Beyaz Baretliler"in beyanlarına dayandırılarak 'konvoya hava saldırısı yapıldı' iddiaları yayıldı. Beyaz Baretliler, Suriye'de El-Kaide ve El Nusra'nın hakimiyet bölgelerinde faaliyet yürütüyor. Rusya, saldırının karadan yapıldığını savunuyor. Saldırı ile ilgili Amerika ve Rusya arasında suçlamalar da devam ediyor.

Öte yandan Amerika tarafından yardım konvoyunu vurmakla suçlanan Rusya, Suriye askerleriyle birlikte Halep'in Cibrin mahallesine tonlarca insani yardım ulaştırdı. Rus askeri yetkililer, yardım konvoyuna yapılan saldırı sonucu bölgede oluşan açığı kapatmak için yardım yapıldığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Boşanma haberleri sonrası ilk adım İngiltere'den geldi Dünya ABD bayrakları PKK saflarında: Pentagon'dan açıklama Dünya Amerikancı Temer, Latin Amerika ülkeleri tarafından boykot edildi Dünya Akdeniz'den kahreden haber Dünya